El ple de Torelló declara Felip VI persona ‘non grata’

Cedida per l'Ajuntament de Torelló El ple de l'Ajuntament de Torelló d'aquest dilluns.
Comparteix-ho amb els teus amics:

La moció s’ha aprovat amb els vots d’ERC i la CUP, mentre que l’equip de govern -CiU i FEM Torelló- i el PSC s’han abstingut

El ple de l’Ajuntament de Torelló ha aprovat aquest dilluns al vespre declarar Felip VI persona ‘non grata’. La moció, que l’ha presentat el grup municipal d’ERC-Junts per Torelló, ha rebut el suport dels tres regidors d’aquest partit, i els tres de la CUP. La resta de grups –CiU, PSC i FEM Torelló- s’han abstingut. El text també demana que l’Ajuntament de Torelló eviti participar en qualsevol acció que suposi un reconeixement de la figura de Felip VI o la monarquia. Entre els arguments que esgrimeix ERC per presentar la moció, s’hi troba la “falta de respecte institucional” de Felip VI cap a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Cedida per l'Ajuntament de Torelló El ple de l'Ajuntament de Torelló d'aquest dilluns.
Cedida per l’Ajuntament de Torelló
El ple de l’Ajuntament de Torelló d’aquest dilluns.

El grup municipal d’ERC-Junts per Torelló va presentar al ple d’aquest dilluns al vespre una moció per declarar Felip VI persona ‘non grata’. El text va prosperar gràcies al suport de la CUP i l’abstenció de la resta de formacions.

Els republicans argumenten la moció pel fet que el monarca representa la màxima figura institucional d’un Estat que “impedeix el lliure exercici del dret a decidir del poble de Catalunya”. També consideren que la monarquia representa uns valors completament allunyats” de la igualtat de ciutadans. Per últim, critiquen el posicionament “no neutral” que ha adoptat Felip VI envers el procés polític que viu Catalunya.