El PP presenta una proposició de Llei per evitar que les noies de 16 i 17 anys puguin avortar sense el consentiment dels pares

Comparteix-ho amb els teus amics:

El grup parlamentari popular ha presentat aquest dimecres una Proposició de Llei que modifica l’actual normativa sobre avortament amb l’objectiu d’evitar que les noies de 16 i de 17 anys puguin interrompre l’embaràs sense el consentiment del pares. Així ho ha manifestat el portaveu del Partit Popular al Congrés, Rafael Hernando, que ha assegurat que la aquesta iniciativa respon al compromís electoral del PP i té com a objectiu reforçar la protecció de les menors. Hernando ha presentat aquesta iniciativa davant els mitjans de comunicació a la cambra baixa.

La reforma del Partit Popular planteja la supressió de l’apartat quatre de l’article 13 de l’actual llei que deixava en mans de les menors la possibilitat d’interrompre voluntàriament el seu embaràs sense la necessitat del consentiment patern.

Des del Partit Socialista, la diputada Carmen Montón ha assegurat que els populars porten tota la legislatura “governant contra les dones” i que avui, amb aquesta iniciativa, “ho han tornat a fer”. Montón ha dit que es tracta d’una modificació que deixarà les més joves i més vulnerables en “l’absoluta indefensió” i ha titllat la reforma de “vergonyant”. La diputada socialista ha lamentat que el PP porti al Congrés “per la porta del darrera” una proposta “covard”.

Montón ha defensat la normativa actual assegurant que es tracta d’una “bona llei” i afirmant que l’Estat espanyol ha aconseguit “les taxes més baixes d’avortament dels últims set anys “. “Per tant, la llei de 2010 compleix amb l’objectiu de reduir el número d’embarassos no desitjats”, ha subratllat.

La diputada del PSC i vocal de la Comissió d’Igualtat del Congrés, Lourdes Muñoz, també ha denunciat que el PP “pretén fer una reforma covard i per la porta del darrere”. “El ministre de Sanitat s’ha amagat i ha delegat en el grup parlamentari”, ha lamentat Muñoz, que ha denunciat que amb aquesta fórmula la reforma no haurà de passar pels preceptius informes del Consell del Poder Judicial ni del Consell d’Estat. “Davant una nova cita electoral, el PP torna a utilitzar les dones i la seva llibertat com a moneda de canvi amb els sectors més conservadors”, ha subratllat.

ERC diu que el PP legisla un cop més contra la dona

La diputada d’Esquerra Republicana, Teresa Jordà, ha lamentat que el Partit Popular ha legislat un cop més “contra la dona” i que ho ha fet només per tenir contents una part important dels seus votants. Jordà ha demanat als populars que “una legislació que, d’una vegada per totes, protegeixi la dona”. “Qualsevol llei que afecti els menors anirà en detriment de les dones i de la seguretat sanitària”, ha conclòs.

ICV demana la retirada de la proposta del PP

Per a la diputada d’ICV Laia Ortíz la mesura dels populars “no atén al dret humà ni a la dignitat de les dones més vulnerables, que en molts casos estan en un situació límit”. “El govern no impedirà que posin en risc la seva salut ni la seva vida”, ha assenyalat, per afegir que el govern i el PP es toparan amb “un front molt ampli de la societat” i ha avançat que en demanaran “la retirada”