El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presidit a Olot el 50è aniversari de l’Associació Integra

Comparteix-ho amb els teus amics:

El cap de l’Executiu ha presidit aquesta tarda a Olot el 50è aniversari de l’Associació Integra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat aquesta tarda des d’Olot que “el nostre objectiu com a país ha de ser que les persones siguin al centre de tot”, perquè “ningú es pot quedar enrere”. “La igualtat i la integració són valors republicans”, ha assegurat, i ha destacat que el Pacte Nacional per a les persones amb discapacitat “és una de les prioritats d’aquest Govern”.

Així s’ha expressat el cap de l’Executiu en l’acte commemoratiu del 50è aniversari de l’associació Integra, dedicada a crear i gestionar centres i serveis adreçats a les persones amb discapacitat intel·lectual i als infants amb trastorns en el seu desenvolupament o risc de patir-ne.

Durant el seu discurs, el president també s’ha referit a la vaga de fam que avui han iniciat Jordi Sánchez i Jordi Turull i ha assegurat que, davant una mesura com aquesta, “ens hem de preguntar què està passant”. “El nostre país ha de mirar-se a sí mateix, pensar cap a on anem i dir que no pot acceptar el que viu. Hem d’apel·lar als valors de la democràcia”, ha defensat.

50 anys d’INTEGRA

El juliol de l’any 1967, el Sr. Isidre Nogué va fer una crida a totes les famílies interessades amb la creació d’una escola d’educació especial a Olot.

El mes de maig de l’any 1968 l’Escola Joan XXIII ja era una realitat. Va començar el seu funcionament amb 8 alumnes i 2 professores. El juliol de l’any 1967, el Sr. Isidre Nogué va fer una crida a totes les famílies interessades amb la creació d’una escola d’educació especial a Olot. El mes de maig de l’any 1968 l’Escola Joan XXIII ja era una realitat. Va començar el seu funcionament amb 8 alumnes i 2 professores.

Aquest mateix any 1968, al mes de desembre, es va signar l’acta fundacional de l’entitat, que va començar a caminar amb el nom de “Patronato de niños subnormales Juan Sellas Cardelus de Olot y Comarca”.

50 anys després, i amb dos canvis de nom, INTEGRA és el resultat de l’encert de totes les persones que l’any 1967 van creure que era necessari disposar de serveis especialitzats a la comarca de la Garrotxa. Sense perdre aquest esperit fundacional, l’entitat ha crescut al llarg de tots aquests anys, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de les persones amb trastorns del desenvolupament o risc de patir-ne, discapacitat intel·lectual i trastorn mental.

Actualment gestionem els següents serveis:

1. CDIAP Garrotxa: Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç
2. CEE Joan XXIII: Centre d’Educació Especial Joan XXIIIÇ
3. STO Integra: Servei de Teràpia Ocupacional
4. CAE Integra: Centre d’Atenció Especialitzada
5. Residència Vora-Riu
6. Lleure Integra

Des d’aquests serveis oferim atenció a 450 persones cada any, i compten amb un equip de 84 professionals.

Info i fotos: govern.cat