El president del Consell Comarcal de la Garrotxa Joan Espona, demana respecte, responsabilitat i diàleg

Comparteix-ho amb els teus amics:

Joan Espona: Com a president del Consell Comarcal de la Garrotxa i en nom de la institució que represento, voldria reiterar públicament mitjançant aquest escrit el que la setmana passada vaig explicar en roda de premsa.

En primer lloc, manifestar l’absolut rebuig a les acusacions aparegudes en diversos mitjans de comunicació les últimes setmanes, relacionades amb el Centre de Gestió de Residus de la Garrotxa, fetes pel representant de l’Associació de Veïns de Sant Jaume de Llierca, Sr. Antoni Tomàs, militant de la CUP, on se m’acusa, literalment de “cacic” i de tenir interessos econòmics i urbanístics a través de persones suposadament “a l’ombra”. Com a president del Consell Comarcal sempre he defensat, i així ho continuaré fent, que no tinc cap interès ni econòmic, ni personal, ni de cap tipus que no sigui el de treballar en favor del nostre territori i el dels seus ciutadans. Si algú m’ha d’acusar a mi o a la institució d’haver actuat mogut per altres interessos que no siguin l’interès comú, el que ha de fer és denunciar-ho davant d’un jutjat i demostrar-ho.

En segon lloc, entenc que ha arribat un moment que no podem tolerar més que es pugui continuar difamant en contra de l’honor de les persones i de les institucions. Per defensar els diferents posicionaments no tot s’hi val. Com ja vam avançar, des del Consell Comarcal estem treballant per interposar una demanda judicial en contra d’aquelles persones o entitats que es dediquen a embrutir un procés que, per part del Consell Comarcal, ha respectat escrupolosament la legalitat vigent.

En tercer lloc, sóc conscient que, malauradament, els polítics estem exposats, ara més que mai, a les calumnies, a les acusacions sense fonaments i als atacs contra les nostres persones, sovint de manera barroera. I per tant, malgrat que no és allò que més ens agradi, no ens queda més remei que defensar la nostra honorabilitat i bon fer al capdavant de les administracions públiques que, no oblidem, gestionen els recursos públics de tots nosaltres. Per tant, no podem restar impassibles davant determinades acusacions que atempten contra aquest honor, imatge i professionalitat, tant meva com de moltes persones que treballen al meu costat.

L’Agència de Residus de Catalunya ha aprovat el finançament per a la creació del Centre de Gestió de la Garrotxa. Aquest finançament, de catorze milions d’euros distribuïts en quatre anualitats, no hagués arribat mai si el Centre de Gestió de Residus no fos absolutament necessari per a la nostra comarca. I tampoc hagués arribat aquest finançament si no s’haguessin fet les coses bé per part del Consell Comarcal de la Garrotxa. O també algú posarà en dubte el criteri de l’Agència de Residus de Catalunya respecte a les seves decisions?

Des del Consell Comarcal de la Garrotxa continuarem informant sobre el Centre de Gestió de Residus, amb l’objectiu que tots els garrotxins i garrotxines estiguin al dia dels avenços en el procés i no només rebin desinformació per part d’algunes entitats, grups o persones que l’única bandera que tenen és la del “no”, sense alternatives i sense explicar les conseqüències reals per als ciutadans de la Garrotxa.

La nostra postura continuarà sent transparent, dialogant i respectuosa amb totes les opinions i plantejaments que siguin exposats també des del respecte i la
responsabilitat.

Joan Espona i Agustín
President Consell Comarcal de la Garrotxa