El president Quim Torra anuncia que el proper 12 de febrer assistirà al judici de l’1-O

Comparteix-ho amb els teus amics:

El cap de l’Executiu reitera que ell i el seu Govern “faran d’altaveu dels presos polítics i exiliats” davant el món durant el judici

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat avui des de Molins de Rei que té previst “assistir” a la primera de les sessions del judici de l’1-O, el proper dia 12 de febrer, i ha insistit que durant la seva celebració, ell i el seu Govern pensen fer d’”altaveu de presos polítics i exiliats” davant la comunitat internacional. “Serem la veu dels nostres companys, polítics presos i dels nostres exiliats” i “farem arribar un clam per la justícia”, ha assegurat.

En declaracions a la premsa, el cap de l’Executiu ha afirmat que els líders jutjats, per qui ha tornat a “reclamar la seva absolució”, pensen “denunciar la injustícia que s’està vivint a Catalunya” i ha explicat que els presos polítics es presentaran al judici amb la intenció d’”acusar l’estat espanyol de les pràctiques antidemocràtiques i d’haver vulnerat els seus drets civils i humans més elementals”.

El president s’ha mostrat convençut que el judici no és només contra els presos polítics que avui són a les presons o els que hauran de declarar a partir del dia 12, sinó que es tracta d’un judici “contra el poble de Catalunya, contra la democràcia i contra el dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya” i per tant, ha afegit, “la resposta haurà de ser una resposta democràtica”.

Quim Torra ha explicat que ell i el seu Executiu “multiplicaran les visites” arreu del món per “multiplicar així la nostra veu” i per “fer arribar aquest clam de justícia que expressa el poble de Catalunya per tot el món”.

En ser preguntat com afectarà el judici en les relacions amb l’estat, el president ha reiterat que no pensen abandonar “la bandera del diàleg, dels drets civils i del dret a l’autodeterminació”, perquè, ha afegit: “nosaltres som els del diàleg, els de la no violència, i els de les propostes polítiques”. I, en aquest sentit, ha explicat que ha convocat per dimarts vinent la taula del diàleg dels partits polítics catalans.

“Nosaltres demanem coratge i valentia al president del Govern espanyol perquè afronti els canvis democràtics que l’estat espanyol necessita i perquè afronti d’una vegada el repte democràtic del dret a l’autodeterminació de Catalunya”, ha afegit. “Aquesta és l’única fórmula possible i és una fórmula democràtica, escrupolosament i pulcrament democràtica, que és el que estem demanant al Govern espanyol”, ha reblat.