La primera gironina de l’any ha obligat els seus pares a deixar el raïm a taula i córrer cap al Trueta

Comparteix-ho amb els teus amics:

El primer nadó nascut a Catalunya aquest 2015 es diu Noèlia i ha tret el cap quan passaven 32 segons de la mitjanit a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. La nena pesa 2,765 quilos i ha nascut per cesària.Tant la petita com la seva mare “es troben perfectament”, segons ha informat aquest dijous al matí el Departament de Salut. El conseller Boi Ruiz visitarà cap a les dotze del migdia la primera catalana del 2015. Mohamed és el nom del primer nadó que ha nascut a la demarcació de Barcelona aquest any. És un nen d’origen pakistanès que ha sortit quan passaven cinquanta minuts de les dotze de la nit a l’Hospital Clínic-Maternitat de Barcelona. Pesa 3,10 quilos i ha nascut de part natural.

El primer nounat de les comarques de Girona ha estat l’Alba, que ha nascut a l’Hospital Trueta de Girona. La nena ha pesat 2,88 quilos i ha nascut per cesària a les 3.36 hores. Unes hores més tard, a les 9.40 hores d’aquest dijous al matí ha nascut el primer nadó de la demarcació de Lleida. És una nena, es diu Tilda i ha pesat 3,620 quilos. La petita ha nascut de part natural i, segons han explicat els metges, s’ha fet sense complicacions.

939962
ACN Els pares, el Josep i la Sílvia, amb l’Alba, la primera gironina de l’any.

Tot i que havien previst un Cap d’Any “tranquil” davant la imminència del naixement del seu segon fill, el Josep i la Sílvia, els pares de l’Alba, la primera gironina de l’any, han hagut de deixar el raïm a taula i sortir corrents de la Bisbal on viuen cap a l’Hospital Josep Trueta de Girona davant les primeres contraccions. Finalment, la nena ha nascut a les 3:36 de la matinada per cesària com ja estava previst en venir de natges i sense haver de passar per la incubadora. “L’esperàvem per d’aquí a 15 dies i malgrat que ho teníem tot a punt, al final hem hagut de córrer”, explica el pare. Tant l’Alba com la seva mare estan “perfectament” i amb ganes de descansar per rebre la família aquesta tarda.

El Josep i la Sílvia no s’esperaven que la seva filla, l’Alba, hagi estat la primera gironina de l’any. Tot i que sabien que naixeria per cesària, el part estava previst per mitjans de gener i en cap cas van pensar que haurien de córrer l’última nit de l’any mentre esperaven amb el raïm a taula que sonessin les campanades.

Tot i les presses, els pares de l’Alba, que té un germà de quatre anys, ja ho tenien tot a punt i davant les primeres contraccions i després de trencar aigües van sortir corrents als volts de quarts d’una cap a l’Hospital Josep Trueta de Girona. Abans però, encara van tenir temps de deixar el germà de l’Alba, que ja dormia, amb els avis que com ells també viuen a la Bisbal.

Molt cansada i dolorida després de l’operació però atenta amb els mitjans de comunicació que s’han acostat al Trueta, la Sílvia ha explicat que tot i les presses, no ha estat fins els volts de les tres que l’han baixat al quiròfan. Finalment, el naixement ha estat a les 3:36 de la matinada.

Malgrat néixer abans d’hora, la Sílvia i el Josep han destacat que l’Alba té un pes correcte i que per això no ha estat necessari posar-la a la incubadora.
Contents i cansats, els pares de l’Alba ja es preparen per rebre la visita de familiars i amics aquesta tarda.