El proper dissabte la Vall d’en Bas realitzarà diverses activitats relacionades amb la celebració de la “Setmana de l’energia”

Comparteix-ho amb els teus amics:

El proper dissabte 18 de maig a Can Trona, Centre de Natura i Cultura, es durà a terme diverses activitats relacionades amb la celebració de la “Setmana de l’energia”.

Aquesta setmana la Vall d’en Bas es volca en treballar temes de sostenibilitat. L’àrea d’educació i joventut de l’Ajuntament participar de les jornades “Let’s Clean Up”; unes jornades comunes a tota Europa, les quals tenen l’objectiu de conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura.

D’altra banda, l’àrea de cultura de l’Ajuntament ha coorganitzat, amb el Centre de Sostenibilitat Cultural, un taller i un col·loqui per a reflexionar sobre la responsabilitat que tenim a nivell personal, familiar i municipal en millorar la gestió energètica.

Més concretament les activitats organitzades són les següents:

Divendres 17 de maig a les 10.00 a l’Escola Verntallat, l’alumnat de cicle inicial netejarà l’entorn de l’escola en el marc de les Jornades Let’s Clean Up.

Dissabte 18 de maig s’obriran les activitats a tota la ciutadania.

A les 10.00 del matí, ens trobarem a Can Trona, punt de sortida de “La Brigada ciutadana de neteja” on els veïns i veïnes de la Vall podran participar per ajudar-nos a mantenir l’entorn lliure de residus.

A les 17.00 a l’auditori de Can Trona tindrà lloc el taller “Gestiona la teva energia!”, en el qual un ambientòleg de l’Institut Català de l’Energia ens explicarà els conceptes clau de la gestió energètica i la contractació de l’electricitat. En el marc de la Setmana de l’Energia

Per acabar, a les 18.30 en el mateix auditori, tindrà lloc el col·loqui: “Quin ha de ser el paper dels micropobles en la transició energètica?” Començaran, aportant el seu punt de vista, Maria Creuet, presidenta de l’associació de micropobles i vicepresidenta del Col·lectiu per un nou Model Energètic Social i Sostenible, i Quim Sempere, filòsof i expert en transició energètica. En el marc de la Setmana de l’Energia.

Ambdós actes, tant el taller com el col·loqui, són oberts a tothom i no cal inscripció prèvia.