VÍDEO: Prop d’un centenar de persones inauguren el monument d’homenatge a Lluís Companys

Comparteix-ho amb els teus amics:

Prop d’un centenar de persones varen assistir a la inauguració del monument d’homenatge a Lluís Companys davant l’accés principal al cementiri d’Olot, realitzat per als arquitectes Marc Torrellas i Marta Milà amb motiu del 75è aniversari del seu afusellament.

GALERIA FOTOGRAFICA AQUÍ

A l’acte també estava present Anna Simó, diputada per ERC al parlament de Catalunya.

L’Ajuntament d’Olot va convocar l’any passat el concurs per a la creació d’una obra artística a l’espai públic de la ciutat en homenatge a Lluís Companys amb motiu del 75è aniversari del seu afusellament. S’hi van presentar vint projectes dels quals un jurat (format per tres tècnics municipals, un membre del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot, un representant de l’Escola d’Art d’Olot i un historiador) va seleccionar tres intervencions finalistes d’entre les quals va resultar guanyadora la presentada pels arquitectes Marc Torrellas Arnedo i Marta Milà Pascual.

CP00021

La proposta Per Catalunya!, que s’ha instal·lat als terrenys de davant l’entrada al cementiri municipal d’Olot, consta de quatre barres verticals d’acer blanc i dues franges de formigó horitzontals. Les quatre barres porten escrites les frases “Moriré per Catalunya i per lo que ella representa”; “Tornarem a sofrir, tornarem a lluitar, tornarem a guanyar”, “Guanyarem perquè tenim la raó i perquè tenim la força” i “Catalans: l’hora és greu i gloriosa”. A les franges de formigó horitzontal s’hi pot llegir “Per Catalunya!” i “Olot a Lluís Companys”, a més del nom dels autors. Aquesta part es complementa amb sis elements d’acer negre, situats davant la peça principal, que escenifiquen els darrers moments de la vida de Companys.

La inauguració de l’obra Per Catalunya!tindrà lloc aquest dissabte 6 de febrer a les 11 h del matí davant l’accés principal al cementirid’Olot. L’acte coincideix amb el cap de setmana en què es compleixen 77 anys de l’entrada de les tropes franquistes a Olot (el 7 de febrer de 1939).

Vídeo: Ja hi ha projecte guanyador al concurs d’una obra artística d’homenatge a Lluís Companys