El PSC demana que s’activi el Polígon Industrial de l’Escola Llar

Comparteix-ho amb els teus amics:

Olot és un ciutat industrial i com a tal cal que les administracions, especialment la municipal, facin tot el possible per donar suport a aquesta activitat econòmica sense fissures. Anem pel bon camí, les xifres econòmiques ho demostren i la nostra història més recent ho deixa molt clar: La Garrotxa es troba en situació d’avantatge per sobre d’altres comarques i territoris, amb un percentatge d’atur a l’entorn del 13 %, baix si el comparem amb la resta de Catalunya.

b

Es evident que els altres sectors també són importants. El primari especialment a la comarca i el terciari, que amb l’impuls del turisme i la gastronomia, està experimentant un increment considerable, però el seu pes és petit davant del sector industrial.

Tot i així ens calen polítiques més decidides per evitar que marxin les industries d’Olot i cercar noves empreses que es vulguin establir a la ciutat. Per sort, en aquest darrers mesos, hi han hagut tres empreses importants que s’han establert a la comarca. Una, precisament, a Olot, al Polígon del costat de l’Escola Llar a la carretera de La Canya.

Pel que fa aquest polígon, entenem que cal :

  • Que s’obri, sense més dilatacions, el carrer que hi dóna entrada i sortida per la rotonda de la Canya

Així s’evitarà que els cotxes i camions hagin de passar per davant de l’Escola Llar  i donar la volta a la rotonda de Can Minguet si volen anar cap a la Vall de Bianya i Sant Joan les Fonts

El volum de trànsit proper al centre escolar baixaria i, com a conseqüència, també disminuiria el possible excés de contaminació ambiental i acústica. D’aquesta manera milloraria l’entorn i el benestar dels alumnes.

  • Obrir de forma definitiva el pas de vehicles cap a la Depuradora i la Planta de reciclatge.

Es descongestionaria el trànsit del camí de les Feixas,  així aquesta ruta, tant apreciada pels olotins i la gent de la Canya, podria recuperar el seu us inicial de Camí Ral i Via Verda.

  • Que es millorin els carrers del polígon

D’aquesta manera donem un bon suport a l’activitat industrial de la zona del polígon de la Canya, que tot i ser d’iniciativa privada, l’Ajuntament ha de forçar la millora de les infraestructures bàsiques de la ciutat.