El Ripollès demana que es millori el transport públic cap a Olot arran del canvi d’hospital de referència

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Consell Comarcal del Ripollès i els ajuntaments posen de manifest el greuge en les comunicacions amb transport públic existents entre el Ripollès i la ciutat d’Olot.

Una situació que demanen que es pal·liï especialment ara que es deixaran de fer a l’Hospital de Campdevànol – Hospital comarcal del Ripollès les operacions quirúrgiques d’especialitat i els pacients es derivaran a l’Hospital Sant Jaume d’Olot – Hospital Comarcal de la Garrotxa. El clam l’ha fet públic en representació de tot el Ripollès el president del consell comarcal, Joaquim Colomer, juntament amb els alcaldes de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, Jordi Munell i Ramon Roqué; i els regidors Sílvia Latorre, de Campdevànol, i Cosme Damià, de Ribes de Freser.

Colomer ha indicat, en aquest sentit, que canviar l’Hospital general de Vic pel d’Olot porta la comarca “a una situació desfavorable”, pensant no només en els malalts sinó també en els familiars que vulguin visitar-los. I és que, mentre per anar a Vic hi ha prop de trenta expedicions per sentit entre trens i autocars els dies laborables, en el cas d’Olot tan sols en són vuit. També ha evidenciat la desavinença de les freqüències de pas posant per exemple que, entre de les 8.00 h a les 12.15 h, s’obre una franja de quatre hores sense autobusos i aquest del migdia passa per les corbes de Vallfogona de Ripollès. A tot això s’hi suma que la distància entre l’estació d’autobusos d’Olot i l’hospital garrotxí “és un handicap”, en comparació al cas de Vic. Colomer ha anunciat que aquesta inquietud es traslladarà properament al departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per tal que hi aporti una solució.

També s’ha exclamat per aquest greuge Jordi Munell, que ha manifestat que diversos veïns ja li han traslladat la preocupació. “Entenem que aquest canvi de flux sanitari hauria d’anar acompanyat d’una millora del flux del transport públic”, ha subratllat. Així mateix, qüestiona que “la comunicació amb la vegueria de Girona des de Ripoll és d’una tercera part respecte la comunicació amb la vegueria central, en el cas de Vic”. Munell també ha destacat que Camprodon, malgrat que és més a prop de la capital garrotxina, tan sols té quatre connexions amb Olot els dies laborables. L’alcalde ripollès, a més, recorda que el transport públic és especialment crucial en “una de les comarques amb més població envellida de Catalunya”.

CANVIS COMPRENSIBLES

Amb tot, Joaquim Colomer s’ha mostrat comprensiu amb els canvis de fluxos sanitaris. Ha recordat que es produeixen per la manca d’especialistes a l’hospital ripollès, una realitat que també afecta la resta d’hospitals. D’aquesta manera, entén que amb la derivació a Olot “s’intenta potenciar i donar millor servei als usuaris, garantir un millor tractament i unes millors operacions”. El president també ha esmentat que el 2017 l’hospital ripollès va incorporar un nou aparell per fer tomografies computades (TAC), que és nou en comparació als dels centres veïns, i actualment “està infrautilitzat i no se’n treu rendiment”. Per aquest motiu, i atenent la problemàtica de llistes d’espera de les altres comarques, proposa facilitar que s’hi puguin derivar els pacients de les comarques veïnes. D’aquesta manera, considera que s’optimitzarà l’equipament i es podrà contribuir a dessaturar el servei d’altres hospitals.

Info: ripolles.cat