El rodatge de l’adaptació televisiva de ‘La catedral del Mar’ s’iniciarà el 26 d’agost

Comparteix-ho amb els teus amics:

Barcelona i Cardona són dos dels escenaris escollits

L’adaptació televisiva de la novel·la ‘La catedral del Mar’ d’Ildefonso Falcones iniciarà el rodatge el proper 26 d’agost i s’allargarà fins a finals d’any. La coproducció de TV3 i Diagonal TV amb la col·laboració de l’ICEC i la participació d’Antena 3, estarà dirigida per Jordi Frades i tindrà un repartiment encapçalat per Aitor Luna, Michelle Jenner, Silvia Abascal, Pablo Derqui i Daniel Grao. ‘La catedral del Mar’ es rodarà majoritàriament en localitzacions exteriors, que s’estendran per tota la geografia espanyola. El barri gòtic de Barcelona i l’interior de la basílica de Santa Maria del Mar seran dos dels escenaris més importants d’aquesta producció , que també s’estendrà fins a Cardona, la vila aragonesa de Sos del Rey Católico, la ciutat de Càceres i les províncies de Toledo, Madrid i Segòvia.

Arxiu ACN Ildefonso Falcones a Barcelona en una imatge d'arxiu.

En la novel·la històrica ‘L’església del Mar’, la Barcelona de l’edat mitjana esdevé l’escenari d’una història d’intriga, amor, violència i passió. És l’intens relat d’un home, Arnau, en què la seva vida transcorre paral·lela a la construcció d’un nou temple catòlic en honor a la Mare de Déu de la Mar i que serà una lluita contínua per la llibertat i la dignitat dels pobres i humiliats que l’enfrontarà al poder dels nobles. Venjança, amor i traïció s’entrecreuen en una història que té com a rerefons una Barcelona medieval en una època històrica marcada per la intolerància religiosa i la segregació.

Barcelona i Cardona formaran part de les localitzacions d’aquesta adaptació televisiva escrita per Rodolf Sirera, Antonio Onetti i Sergio Barrejón que tindrà rere la càmera Jordi Frades, director de produccions com ‘El cor de la ciutat’, ‘Mar de fons’, ‘Crims’, ‘Jet Lag’, ‘Oh, Espanya!’ i adaptacions com ‘La bella Otero’. En el repartiment, encapçalat per Aitor Luna (Arnau) i la barcelonina Michelle Jenner (Mar), s’afegeixen noms coneguts dels espectadors de TV3 com Pablo Derqui, Josep Maria Pou, Ramon Madaula, Nora Navas o Anna Moliner, entre molts altres actors catalans.

El llibre d’Ildefonso Falcones es va publicar el 2006 a Grijalbo i La Rosa dels Vents i s’ha convertit en un èxit internacional, amb més de cinc milions d’exemplars venuts, edicions a més de quaranta països i traduccions a més de quinze idiomes.

Sinopsi

En ple segle XIV, Barcelona viu un dels seus moments més pròspers: la ciutat ha crescut cap a la Ribera, un humil barri de pescadors en què es comença a construir el temple marià més conegut: Santa Maria del Mar.

La construcció transcorre paral·lela a la vida d’Arnau Estanyol, un pagès que, fugint al costat del seu pare dels abusos dels senyors feudals del camp, es refugia a Barcelona i es converteix en home lliure. Arnau treballarà com a palafrener, bastaix i soldat. No obstant això, un trepidant ascens social el traurà de la misèria per convertir-lo en un home pròsper gràcies a l’èxit en els negocis com a canvista. Això despertarà els recels dels seus enemics que ordiran un complot i posaran la seva vida en mans de la Inquisició.

Foto: Arxiu ACN
Ildefonso Falcones a Barcelona en una imatge d’arxiu.