El sac de gemecs sonarà tot i el confinament

Comparteix-ho amb els teus amics:

Malgrat l’ajornament del festival Cornamusa, El Til·ler manté una programació simbòlica adaptada a l’estat d’alarma per a aquest cap de setmana

El coronavirus ha donat un tomb a tota l’agenda d’aquesta primavera i una de les grans afectades ha estat la programació cultural de la ciutat, amb una suspensió absoluta dels actes previstos. El Cornamusam no és l’excepció: aquest dijous havia de començar la 29a edició del Festival Internacional de la Cornamusa d’Olot i no serà així. El Til·ler ha decidit ajornar el festival fins l’última setmana d’agost, sempre que les circumstàncies ho permetin.

No obstant, l’organització no volia deixar la ciutat òrfena de música tradicional ni de cultura popular i proposa dues activitats per mantenir aquesta flama encesa, adaptantse en tot moment a les restriccions de l’estat d’alarma. Així s’intenta que la música popular, sempre lligada a l’activitat al carrer i a la bullícia, trobi la manera de seguir present en una situació on podria caure fàcilment en l’oblit.

Una tocada d’inici participativa

La primera de les accions està prevista per aquest divendres, 22 de maig, a les 8 del vespre, i es vol demanar la col·laboració a tots els olotins. Totes les edicions del festival comencen amb la interpretació de Muntanyes del Canigó des del balcó dels espants de l’església de Sant Esteve. El confinament i les obres a la façana de l’església impedeixen que això pugui ser així. Per això s’ha optat per fer l’emissió a través del seu compte d’Instagram (@cornamusam) perquè es pugui seguir des de casa. La voluntat de l’organització és que tothom qui vulgui connecti un altaveu al seu mòbil o ordinador mentre escolta la retransmissió i ajudar que el sac ompli tots els racons de la ciutat durant uns minuts.

I  el primer concert del festival en línia

Si bé l’activitat a les xarxes del Cornamusam és freqüent, mai no s’havia programat un concert des d’internet fins ara. Els encarregats de fer-lo realitat seran el trio Travelling Ratafia, format per Ricard Ros, Marta Barbero i Luis Peixoto, que oferiran un concert al seu canal de Youtube (Festival Cornamusam) dissabte 23 de maig a les 6 de la tarda. El trio, confinat encara en una casa de Sant Boi de Llobregat, interpretarà un concert de peces tradicionals catalanes, gallegues i irlandeses amb una forta presència de les cornamuses, instrument protagonista del festival.