El Sangtraït simfònic esgota entrades a l’Acústica de Figueres i programen un segon concert per al 30 d’agost

ACN El proper 29 d'agost, Figueres acollirà la presentació d'aquest nou rock simfònic de la mà de Sangtraït, Los Guardians del Pont i l'Orquestra de Cambra de l'Empordà.
Comparteix-ho amb els teus amics:

Última oportunitat per sentir clàssics de la banda de rock dur com ‘El vol de l’home ocell’ o ‘Somnis entre boira’ acompanyats d’una orquestra

L’idil·li entre el rock dur i les orquestres simfòniques ha fructificat també per al grup català de heavy metal de la dècada dels 90: Sangtraït. L’espectacle Sangtraït Simfònic ha exhaurit entrades tres setmanes abans de l’estrena. Per això, el festival Acústica de Figueres ha anunciat un segon concert per al diumenge 30 d’agost al Teatre Jardí de Figueres. El cantant de Sangtraït Quim Mandado amb Los Guardians del Pont (LGP) i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà interpreten amb nous arranjaments les cançons més emblemàtiques del grup, com ‘El vol de l’home ocell’, ‘Reina del gel’ o ‘Somnis entre boires’. Les entrades per a aquest segon concert ja es poden comprar a través del web del festival.

 ACN El proper 29 d'agost, Figueres acollirà la presentació d'aquest nou rock simfònic de la mà de Sangtraït, Los Guardians del Pont i l'Orquestra de Cambra de l'Empordà.
ACN El proper 29 d’agost, Figueres acollirà la presentació d’aquest nou rock simfònic de la mà de Sangtraït, Los Guardians del Pont i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà.

La gran expectativa que ha creat l’espectacle Sangraït Simfònic ha provocat que tres setmanes abans de l’estrena ja s’hagin exhaurit les entrades. Per aquest motiu, l’organització del festival ha anunciat una segona oportunitat per poder gaudir d’aquest concert tan especial, que repassa els èxits del grup de la Jonquera arranjats per a fer-ne una versió simfònica amb l’Orquestra de Cambra de l’Empordà.

El concert servirà per repassar el repertori més conegut de Sangraït des d’un punt de vista totalment diferent i amb nous arranjaments. Durant l’espectacle també es podran escoltar algunes cançons dels LGP que acaben de treure nou disc. Quim Mandado no serà l’únic membre de la banda rockera altempordanesa que participa en aquesta experiència ja que amb Los Guardians del Pont també hi toca Martin Rodriguez, el mític pastisser dels de la Jonquera i Joan Cardoner, músic empordanès excomponent de grups com Rockson o Terratrèmol.

El concert durarà uns 100 minuts – gairebé dues hores- i comptarà amb peces tant populars com ‘El vol de l’home ocell’, ‘Els senyors de les pedres’, ‘La reina del gel’, ‘Freddie memorium’, ‘El guerrer’, ‘Somnis entre boires’, ‘Inqui-missió’, ‘Furtadora d’ànimes’ i d’altres obres com ‘Presoners dels Erros’ o ‘Sancta Sanctorum’ dels LGP. També hi haurà alguna sorpresa perquè el cantant de Sangtraït ha deixat la porta oberta a realitzar alguna innovació o obra especial al final de l’espectacle.

Sangtraït va començar a fer els seus primers ‘bolos’ l’estiu del 1983. El grup de La Jonquera aprofitaven per reversionar Eric Clapton, The Doors, Neil Young o Deep Purple, entre d’altres. Unes primeres passes d’un grup d’amics gironins que des de finals dels 70 ja rascaven els seus instruments i que, a més, van deixar petja. L’estiu del 1986 ja feien de teloners d’El Último de la Fila a la plaça Josep Pla de Figueres, a l’exterior del Teatre Municipal.

Després d’agafar volada amb la publicació del seu primer disc ‘Els senyors de les pedres’ l’any 1988, el 2001 els Sangtraït es van acomiadar dels seus seguidors amb un concert a la sala Razzmatazz de Barcelona.

Aquesta no serà la primera vegada que la banda gironina entra en contacte amb el món simfònic. L’any 1993 Sangraït ja va aproximar-se al rock simfònic amb ‘Freddie Memorium’ dins l’àlbum ‘Contes i llegendes’ que va comptar amb la col·laboració de Lluís Llach.