El sector d’alimentació i planter del mercat setmanal d’Olot canvia d’ubicació

Comparteix-ho amb els teus amics:

A partir del 4 de setembre i fins que acabin les obres del Firal, les 49 parades d’alimentació i planter es traslladen a la plaça Balmes i carrers adjacents. El mercat setmanal d’Olot té actualment 123 parades.

Amb l’inici de les obres del Firal, es van produir els primers canvis d’ubicació del mercat setmanal d’Olot. El passat 7 d’agost, els punts de venda de fruita i verdura que fins al moment estaven instal·lats al Firal Petit (on van començar els treballs) es van repartir en algun espai buit del passeig d’en Blay mentre que les parades de roba i de complements es van traslladar entre el Firalet i el carrer Bolòs, així com la de maquinària de jardí es va situar a la plaça d’Esteve Ferrer.

A partir del primer dilluns del mes de setembre, el sector d’alimentació i planter estrenarà ubicació. Les 49 parades de productes alimentaris, plantes i maquinària de jardí es trobaran a la plaça Balmes i als carrers del voltant: Berga i Boada, Francesc Montsalvatge, Ramon Guillamet i Bernat Vilar. Un emplaçament que mantindran des del proper dilluns 4 de setembre i fins a la finalització de les obres del Firal. Amb aquest canvi, el mercat setmanal conservarà la seva continuïtat amb les parades de roba i complements que es continuaran trobant al passeig de Ramon Guillamet i al carrer Bolós i mantindrà l’horari habitual de les 9 a les 14h. “Demanem disculpes anticipades als veïns i les veïnes que aquests propers dies es veuran afectats pels canvis de situació del mercat” ha afirmat el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda. Segons Vayreda, “a partir d’aquest moment ja comencem a planificar el retorn del mercat al Firal una vegada finalitzin les obres i continuarem treballant per apostar pels productes de qualitat i de proximitat”.

El mercat setmanal d’Olot consta actualment de 123 parades, un 41% de les quals d’alimentació i planter i el 59% restant de roba i complements. En els últims cinc anys, 4 productors de la zona s’han incorporat al mercat dels dilluns, el 75% dels quals ofereixen productes amb certificat ecològic. Aquests han ocupat l’espai que han deixat disponible altres parades. Des de 2012, el mercat s’ha reduït en 15 parades com a conseqüència d’algunes jubilacions i altres baixes voluntàries, especialment en el sector d’alimentació com també pel control exhaustiu exercit des de totes les administracions arran de l’aprovació de la nova normativa de mercats no sedentaris a mitjans del 2016.

D’altra banda i per a una millora del mercat, des de finals de juliol de 2016 totes les parades d’alimentació i planter disposen d’una placa on, a més de les dades per al control del mercat (matrícula, titular, metres de la parada…) també hi consta la informació d’interès per al consumidor, com la procedència del producte, si és o no d’elaboració pròpia (en el cas de ser-ho, en quin percentatge), si pertany a alguna associació, si disposa de segells de qualitat i de certificacions que ho acreditin.

Finalment i arran de les bones valoracions de la primera convocatòria feta el 2016, està previst que durant l’últim trimestre d’enguany es publiqui de nou una línia d’ajuts als titulars de les parades d’alimentació i planter que mantenen en òptimes condicions de neteja l’espai que tenen assignat els dilluns. La partida prevista per a aquest exercici és de 2.000 euros.

Info: Ajunt. Olot