El sector turístic gironí preveu ocupacions d’entre el 70 i el 95% aquest agost

ACN Una família gaudint de les seves vacances en un càmping gironí.
Comparteix-ho amb els teus amics:

Els establiments de turisme rural han notat un increment de fins al 10% de visitants aquest juliol

ACN – Els empresaris i membres del sector turístic gironí tenen bones sensacions de cara a l’agost, el mes tradicionalment més fort de tot l’estiu. Des de la Federació d’Hostaleria de les comarques gironines assenyalen que les ocupacions oscil·laran entre el 75% i el 95%. La majoria dels visitants seran veïns d’arreu de Catalunya i de la resta de l’estat espanyol mentre que un 48% seran famílies, parelles i joves principalment francesos, britànics i alemanys. Des de l’Associació Turisme Rural Girona assenyalen que han tancat un juliol bo amb un 10% més de turistes respecte l’any passat. Per la seva banda, els càmpings gironins esperen arribar al 85% d’ocupació mitjana durant aquest mes d’agost.

ACN Una família gaudint de les seves vacances en un càmping gironí.
ACN Una família gaudint de les seves vacances en un càmping gironí.

Segons les dades aportades per la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona la previsió d’ocupació durant aquest mes d’agost es situa entre el 75% i el 80% a la comarca de l’Alt Empordà, entre un 80 i 85% a la zona de la Selva Marítima i entre el 90 i el 95% a la Costa Brava centre. Pel que fa a la ciutat de Girona i rodalies es preveu que es mogui entre el 70 i 75%. A les zones interiors de la comarca de la Selva arribarà al 55% i a la Garrotxa s’espera que oscil·li entre el 70 i 75%. Pel que fa a les comarques de la Cerdanya i el Ripollès les xifres aportades pels membres de l’entitat apunten que es mourà entre el 65% i el 70%.

Des de la Federació assenyalen que, seguint la tendència dels últims anys, els dies de més afluència seran els dies de la primera quinzena d’agost. La majoria dels turistes, un 52% seran famílies i parelles de mitjana edat veïns de Catalunya tot i que també s’ha detectat un augment dels turistes de la resta de l’estat espanyol, sobretot madrilenys i bascos.

D’altra banda, un 48% dels visitants seran famílies, parelles i joves estrangers, principalment francesos, seguits dels britànics, alemanys i russos. En alguns municipis de la Costa Brava sud també es preveu rebre un volum important de belgues i holandesos. La mitjana d’estades es situa entre les quatre i cinc nits. Les dades aportades per l’entitat mostren que el 65% dels turistes que visitaran les comarques gironines durant l’agost han contractat l’allotjament de forma directe, via telèfon o internet. Un 35% ho ha fet indirectament, mitjançant agències de viatges i operadors, sobretot pel que fa a la zona sud de la Costa Brava on es sol treballar habitualment amb aquest mitjà de contractació.

En definitiva, unes xifres similars a les de l’any passat tot i que alguns establiments de la zona de la Costa Brava i sobretot la zona sud del litoral gironí han informat que preveuen xifres un xic inferiors a les d’altres anys degut a la davallada del turisme rus. Actualment, la Federació d’Hostaleria de les comarques gironines aglutina més de 1.550 empreses i onze associacions comarcals i locals de les comarques gironines.

Ocupacions del 85% als càmpings gironins durant l’agost

D’altra banda, des de l’Associació de Càmpings de Girona han assenyalat que aquest mes de juliol ha estat “molt bo” gràcies al bon temps i les bones temperatures que han ajudat a engrescar els turistes. “Hem de ser realistes, ens hem recuperat una mica si ho comparem amb el juliol del 2014 i això és gràcies al bon temps perquè el juliol passat no vam tenir aquesta sort”, explica Miquel Gotanegra, president dels càmpings gironins.

En concret, l’associació ha registrat ocupacions d’entre el 65 i el 75 per cent arreu de la demarcació gironina. Les xifres més altes s’han situat en aquells càmpings vora de mar i, els establiments situats a la Costa Brava, han notat un increment dels turistes alemanys. De cara a l’agost esperen superar aquestes xifres arribant fins al 85% d’ocupació mitjana.

“Tot es concentra molt en el mes d’agost, és quan es treballa més i si les coses no es torcen esperem que sigui un mes tan bo com l’any passat”, ha comentat Gotanegra. Segons el president, gran part dels clients – sobretot aquells que porten caravanes o tendes- es guien molt pel temps i reserven a última hora. “En definitiva, tal i com vaig dir a principis d’estiu, tenim bones sensacions i continuo pensant que serà un bon estiu”, ha explicat.

Entre 5 i 10% més de visitants als establiments de turisme rural aquest juliol

Pel que fa al turisme rural gironí, el sector és molt optimista. Només aquest mes de juliol ja han notat un increment d’entre el 5 i el 10% de turistes en comparació amb el mateix mes de l’any passat. L’augment s’ha registrat principalment en aquelles cases situades prop de la costa. “Ha estat degut al bon temps ja que la gran majoria dels turistes continuen reservant a ultimíssima hora”, ha comentat Ramon Corominas, president de l’Associació Turisme Girona que agrupa unes 300 cases rurals de180 propietaris.

Corominas ha explicat que han notat un lleuger increment del nombre d’estrangers que escullen les comarques gironines per passar uns dies de vacances. En definitiva, des de l’associació tenen bones perspectives per aquest mes d’agost i assenyalen que gran part dels establiments ja estan plens. “Esperem arribar al 90% o més d’ocupació durant aquest mes”, ha afegit el president de l’entitat qui augura que aquest estiu 2015 es tancarà amb bones xifres.