El segon Gran Circ de Nadal de Girona atrau 17.633 espectadors

Sergi Ferrés: El grup d'acròbates Troupe Afrika.
Comparteix-ho amb els teus amics:

L’organització demana ara la implicació de la Generalitat, l’Estat i més privats per consolidar-lo del tot

Sergi Ferrés: El grup d'acròbates Troupe Afrika.
Sergi Ferrés: El grup d’acròbates Troupe Afrika.

El segon Gran Circ de Nadal de Girona, que ha girat al voltant de les grans il·lusions, ha atret 17.633 espectadors de 227 municipis diferents. Tot i que no s’ha arribat a fer el ple (s’havien posat a la venda 20.000 entrades), l’organització destaca que aquesta edició ha permès consolidar la iniciativa i elevar Girona “al nivell de les grans capitals europees” que acullen circs per les festes nadalenques (com ara Amsterdam, París o Stuttgart). Els artífexs del Gran Circ de Nadal creuen que han aconseguit portar a la ciutat “el millor espectacle que s’ha vist en els darrers 90 anys” i destaquen que la bona acollida que ha tingut és un aval que ha de permetre que Generalitat, Estat i més patrocinadors privats s’hi impliquin per consolidar-lo del tot.

Nou funcions repartides en quatre dies que han portat a la ciutat fins a 44 artistes d’onze països diferents. Amb les grans il·lusions com a eix conductor, el Gran Circ de Nadal ‘Màgic’ de Girona ha permès veure, entre d’altres, tres grans mags sobre la pista, contorsions impossibles des de Nigèria, volteig acrobàtic d’Etiòpia, pallassos de Portugal, teles aèries des d’Ucraïna, trapezis d’Itàlia o cavalls que ballen en cercle vinguts de França.

‘Màgic’ va abaixar el teló aquest passat diumenge. I ara és hora de fer balanç. En total, la segona edició del Gran Circ de Nadal ha atret 17.633 espectadors vinguts de fins a 227 municipis diferents. Una xifra, la de públic, similar a la de l’any passat, en què la primera edició del circ va tenir com a atractiu que es feia sobre gel.

L’organització assegura que, tot i no haver fet el ple (aquest 2015 es van posar 20.000 entrades a la venda), l’èxit del públic i la “qualitat artística” de l’espectacle han situat Girona al nivell de les grans capitals europees que acullen circs estables durant les festes nadalenques. “El Gran Circ de Nadal ha presentat paràmetres semblants als que acullen Amsterdam, Zurich, Stuttgart, París i Berlín, ciutats amb llarga tradició en aquest tipus de produccions”, destaca l’organització.

A més, com ja va anunciar el seu artífex i director, Genís Matabosch, l’organització creu que ‘Màgic’ ha “respost al repte” i ha permès oferir als gironins “el millor circ vist a la ciutat de Girona en els darrers 90 anys des de la vinguda del circ francès Pinder el 1925”. Per fer-ho possible, recorda l’organització, ha estat necessari un any de feina i “infinitat de reunions, trucades i correus electrònics” entre els promotors, Circus Arts Foundation, i l’Ajuntament de Girona.

El Gran Circ de Nadal ha transformat durant quatre dies el pavelló de Fontajau en epicentre de la màgia. En total, fins a 370.000 euros de pressupost per a “una de les produccions escèniques més cares de la història de la ciutat i, sens dubte, la més ambiciosa de l’escena catalana del darrer trimestre”, destaca l’organització.

Obrir les portes a nous suports

Deixada enrere l’edició d’aquest 2015, la que ha permès consolidar-lo, el Gran Circ de Nadal de Girona ja mira cap endavant amb l’objectiu d’aconseguir la implicació de més administracions i privats. Per a l’organització, l’èxit de públic i la qualitat de l’espectacle són l’aval que ha de permetre que més privats, Generalitat i Estat el patrocinin (aquest darrer, a través de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i la Música, l’INAEM).

“Per una banda, per poder garantir-ne la continuïtat i minvar l’elevat percentatge de risc que el promotor ha assumit per segon any”, indica l’organització. I conclou: “I per l’altra banda, per poder millorar aspectes diversos com ara l’atenció al client, la decoració de l’espai, la comunicació o la quantitat i qualitat dels artistes convidats”.