El servei d’orientació laboral del Mas Les Mates dobla el nivell d’inserció a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

461 persones han passat de gener a maig pel servei d’orientació laboral del Mas Les Mates, on tècnics de l’Àrea d’Ocupació de l’Ajuntament d’Olot han intentat reconduir o encaminar, depenent del cas, les persones que hi han passat buscant una oportunitat en el món laboral. D’aquestes, 87 han estat orientades per competències, habilitats i aptituds, i un 37% han acabat trobant feina. Quasi el doble de les que es van orientar per coneixements. “L’empresa contracta per perfil i acomiada per falta de competències”, va declarar el regidor cap de l’Àrea de Progrés Econòmic, Estanis Vayreda.

ocupacio
Lídia Fernández i Estanis Vayreda

Per aquest motiu, des del 2011 el servei orienta i des del 2013 intermedia per casar les aptituds del treballador que millor s’ajustin al lloc de treball descrit per l’empresa interessada. «Fomentem l’autoconeixement de les pròpies possibilitats de les persones que recorren al nostre servei i possibilitem el no, però…», afirmà Lídia Fernández, responsable del servei en la presentació de les bones xifres d’atur del mes de maig, que en un any han baixat del 13,51 al 12,42%. Comparativament, Olot està per sota de ciutats mitjanes com Girona (13,32), Ripoll (14,46), Vic (17,56) o Figueres (18,04) pel que fa a la taxa d’atur. En el darrer mes, la xifra de persones en situació d’atur s’ha situat en 3.257, 163 menys que ara fa un any. Els sectors que més llocs de treball creen són la indústria càrnia i agroalimentària i la restauració, que des de 2008 segueix creixent tot i la crisi.

«Això demostra objectivament que la nostra aposta per organitzar activitats i atraure esdeveniments ha facilitat la creació de riquesa en un sector serveis molt tocat també pel context econòmic», afegí Vayreda.