El taller de circ i el mercat “cuca de Llum”, novetats del segon cap de setmana de la campanya “A Torelló, un nadal de tothom”

Comparteix-ho amb els teus amics:

La campanya ‘A Torelló, un Nadal de tothom’ pren embranzida amb el cap de setmana previ a les festes de Nadal, amb una oferta d’activitats que té com a grans novetats un taller de circ i el mercat ‘Cuca de Llum!’. El cicle festiu ja va alçar el teló el cap de setmana passat amb la trobada de cotxes clàssics i mítics Pescanocturn i amb el concert d’hivern de l’Escola de Música ‘InTERvencions’. Ambdues activitats es van seguir amb molt expectació. Paral·lelament, al llarg d’aquests dies es van inaugurant les places decorades per les diverses escoles de Torelló.

tr_pticok_1

‘A Torelló, un Nadal de tothom’ viurà, aquest cap de setmana, alguns dels moments més importants. Per començar, dissabte es farà una cantada de nadales pels comerços del barri de Montserrat, on a la tarda es farà la inauguració de la tradicional exposició de diorames i pessebres i el concert de Nadal del cor de la parròquia.

Un dels actes centrals serà el taller de circ que es farà a la plaça Nova, la tarda de dissabte i diumenge al llarg de tot el dia. Serà un taller per descobrir el circ i gaudir-lo en família. Hi haurà tècniques circenses, maquillatge, vestuari i racó de contes per als més petits. Els participants podran deambular com funambulistes, fer girar un plat xinès o llençar el diàbolo, provar l’equilibri dalt del monocicle, maquillar-se i vestir-se de cara blanca, llegir històries sobre el món del circ o enfilar-se com un trapezista. A tot això hi col·laboraran professionals de les companyies Los Herrerita i CIRCulant en una proposta artística i dinàmica per combinar magníficament l’aprenentatge i l’esbarjo.

D’altra banda, dissabte, de les 10 del matí a les 9 del vespre, hi ha un Mercat de la Cuca especial amb motiu de les festes de Nadal, que per aquest motiu es traslladarà a la plaça Nova. Es tracta del Mercat d’artistes i artesans ‘Cuca de llum!’, on a més del mercat, hi haurà activitats com ara un taller de construcció de llums per a totes les edats per l’Escola d’Arts Plàstiques, d’11 del matí a 1 del migdia; i un concert de música balcànica amb els Gipsy Krokets, a la 1 del migdia a la plaça Nova.

I encara abans de Nadal, es faran dues cagades populars del tió, diumenge a la tarda al barri de Montserrat, i dimarts a la tarda al carrer Sant Roc. Posteriorment, la nit del 25 començarà la tongada de representacions dels Pastorets, titulats aquest any ‘La gran aventura d’en Lluquet i en Rovelló’.

Mentrestant, es continuarà desenvolupant la campanya de Nadal dels comerços de Torelló, plena d’oportunitats, obsequis i sortejos per als seus clients. Al llarg de les festes, l’Agrupació de Comerciants de Torelló sortejarà 4 premis de 450 euros; el Mercat Municipal sortejarà 20 talonaris de xecs de compra valorats en 100 euros cada un; i els comerços del barri de Montserrat faran la campanya ‘La Saca de la sort’, amb un munt de regals.