El tancament silenciós de les cases de turisme rural

Comparteix-ho amb els teus amics:

El tancament silenciós de les cases de turisme rural

Turisme Rural Girona – Després d’un estiu molt positiu pel turisme rural català, aquest mes de novembre ens trobem davant d’una situació completament diferent. Les mesures aprovades pel Govern de la Generalitat de Catalunya el passat 30 d’octubre, que comporten un confinament perimetral que afecta a tots els municipis de Catalunya des del divendres a les 6.00 h fins al dilluns a les 6.00 h, ha provocat que les cases de turisme rural associades a Turisme Rural Girona – Costa Brava – Pirineu hagin tingut una caiguda del 90% en les reserves de les pròximes setmanes i un 95 % de cancel·lacions realitzades fins a data 30 d’octubre.

El nostre sector treballa principalment els caps de setmana, que és quan la gran majoria de la població disposa de temps de lleure. El fet que el confinament s’iniciï un divendres a les 6 de la matinada fa que sigui incompatible poder anar a passar el cap de setmana en un dels nostres establiments de turisme rural, establiments situats en entorns naturals i privats, que reuneixen totes les condicions de seguretat per fer front al moment que estem vivint.

Aquesta situació posa els nostres associats en una situació molt complicada que s’agreuja pel fet que les cases rurals no disposen d’ajudes directes per compensar aquesta disminució de les reserves durant els caps de setmana. La major part dels propietaris són autònoms, alguns d’ells han de fer-se càrrec de les despeses de lloguer de les cases, així com dels costos derivats del condicionament de la casa per l’hivern com, per exemple, el combustible que ja havien comprat.

Cal tenir present que les cases rurals també ajuden als productors locals i a les destinacions de proximitat. És una economia circular que no només afecta els nostres propietaris sinó a totes les empreses que formen part del circuit per oferir els seus serveis als hostes. I cal recordar, també, que a les cases rurals estan ubicades en entorns rurals amb poca densitat de població, on no hi ha aglomeracions, i que disposen d’espais molt grans en uns allotjaments per a poca gent, ja que la gran majoria dels nostres associats són propietaris de cases amb capacitat màxima de 15 persones.

Info: Turisme Rural Girona