El telèfon d’emergències 112 rep 125 trucades per l’episodi de vent

Comparteix-ho amb els teus amics:

El telèfon d’emergències 112 ha rebut 125 trucades entre les dues del migdia d’aquest dimecres i dos quarts de nou del matí d’aquest dijous per l’episodi de vent que afecta diversos punts de Catalunya, segons ha informat Protecció Civil. Unes 43 trucades s’han fet des del Vallès Occidental i una desena s’han rebut des d’Osona, la Cerdanya i el Barcelonès. La majoria d’avisos han estat per incidències de trànsit i obstacles a la calçada. Amb tot, els Bombers de la Generalitat només han fet una desena de sortides per vent a les comarques de Girona aquest dijous. Protecció Civil manté la prealerta del pla Procicat per la previsió de forts vents que afectaran el terç nord de Catalunya.

954031
ACN Imatge d’un arbre caigut a Banyoles.

Protecció Civil de la Generalitat ha demanat extremar precaucions a les comarques del Bages, el Vallès Occidental i el Barcelonès, on es podrien produir més incidències. A més el Servei Meteorològic de Catalunya preveu que les ratxes de vent podrien superar els 90 km/h sobretot a les cotes altes del Pirineu i del Prepirineu. Aquest dijous al matí s’han registrat 120 km/h a la Tosa d’Alp (2.485 m), 118 a Salòria (2.451 m) i 108 km/h a Núria (1.971 m).

Paral·lelament, el telèfon d’emergències 112 ha rebut 125 trucades entre dimecres i dijous, la majoria per incidències de trànsit, obstacles a la calçada i per caiguda d’arbres. De fet, des de dimecres al migdia està tallada la circulació de la BV-4024 a l’accés a Coll de Pal.

Barcelona (ACN)