El ‘Tren de la Dignitat’ circula entre Blanes i Figueres per denunciar els conflictes socials

CRISTINA SIMÓ / MOVIMENT DEMOCRÀTIC DE DONES HIPÀTIA (MDD-H) - ACN Un instant durant la mobilització que han realitzat aquest dissabte entre Blanes i Figueres.
Comparteix-ho amb els teus amics:

Més de 50 persones han participat aquest dissabte en la primera mobilització organitzada pel Moviment Democràtic de Dones Hipàtia (MDD-H). L’acte portava per nom el ‘Tren de la Dignitat’ i tenia com a objectiu visualitzar conflictes socials greus com la manca d’habitatge, treball, igualtat o aliments de primera necessitat. L’acció, que s’ha desenvolupat entre Blanes i Figueres, ha comptat amb el suport d’altres entitats gironines com la Xarxa de Dones de Girona, la Xarxa dels Drets Socials de Girona o sindicats com CCOO i UGT, entre d’altres. Els participants han anat pujant al tren i s’han reunit en assemblea quan han arribat a la capital de l’Alt Empordà.

CRISTINA SIMÓ / MOVIMENT DEMOCRÀTIC DE DONES HIPÀTIA (MDD-H) - ACN Un instant durant la mobilització que han realitzat aquest dissabte entre Blanes i Figueres.
CRISTINA SIMÓ / MOVIMENT DEMOCRÀTIC DE DONES HIPÀTIA (MDD-H) – ACN Un instant durant la mobilització que han realitzat aquest dissabte entre Blanes i Figueres.

Tot i la forta pluja d’aquest dissabte a les comarques gironines, més de 50 persones han participat en una mobilització social en defensa dels serveis públics i que ha servit per denunciar l’existència de conflictes socials greus com la manca d’habitatge social, la manca de treball, igualtat entre homes i dones i les dificultats que pateixen moltes famílies avui en dia perquè no tenen un sou i no poden comprar el menjar que necessiten.

Davant d’aquesta situació, el Moviment Democràtic de Dones Hipàtia (MDD-H), una nova entitat gironina, ha volgut alçar la veu. Per això, en poc temps, han organitzat la mobilització d’aquest dissabte anomenada ‘Tren de la Dignitat’ que ha unit Blanes i Figueres passant per diverses ciutats gironines. Un cop han arribat a la capital de l’Alt Empordà, els participants -vinguts d’arreu del territori- han realitzat una reunió assembleària on han tractat els diversos conflictes socials existents i han reclamat la necessitat de treballar per crear un nou sistema social més just i beneficiós per a tota la ciutadania.

“Hem comptat amb un grup de ‘Iaioflautes’ i també amb membres de la plantilla A.J. Ruz que porten més d’un mes en vaga”, ha explicat una de les membres del MDD-H, Cristina Simó. “Estem molt satisfets amb els resultats obtinguts, l’acció s’emmarca en la resta de mobilitzacions del 29-N que es fan avui arreu de Catalunya com Lleida, Barcelona o fins i tot Madrid però a comarques gironines és el primer cop que fèiem una acció així”, ha afegit. Simó també ha detallat que l’entitat MDD-H va engegar el passat 25 de novembre una campanya en defensa dels serveis públics, l’accés a la justícia, la igualtat que tenen previst portar davant les institucions i empreses públiques del territori. A més, també volen redactar mocions pels grups polítics als ajuntaments perquè donin suport a les seves reclamacions.

Comparteix-ho amb els teus amics: