El Tribunal Constitucional aixeca la suspensió a la llei catalana que regularà el ‘fracking’

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Tribunal Constitucional ha aixecat la suspensió de l’article 167.1 i de la disposició transitòria 5a, apartats 1 i 3, de la Llei 2/2014, de 27 de gener, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic de Catalunya, segons publica aquest divendres el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). És la llei que, entre d’altres, ha de regular la tècnica de la fracturació hidràulica -l’anomenat ‘fracking’- en aquest àmbit territorial i els articles esmentats havien quedat suspesos pel recurs d’inconstitucionalitat presentat pel govern espanyol. La Generalitat ha celebrat la decisió de l’alt tribunal i ha recordat la voluntat de no autoritzar aquesta pràctica a Catalunya.

La Generalitat de Catalunya ha subratllat que l’article del qual ara se n’ha aixecat la suspensió prohibeix l’ús de la fracturació hidràulica en sòl no urbanitzable quan pugui tenir efectes negatius sobre les característiques geològiques, ambientals, paisatgístiques o socioeconòmiques de la zona afectada.

També ha indicat que amb la decisió del Tribunal Constitucional queda restituït el marc legal aprovat pel Parlament de Catalunya pel que fa a la regulació de l’ús de la tècnica d’exploració de recursos naturals coneguda com a fracturació hidràulica o ‘fracking’.

Finalment, la Generalitat remarca que malgrat que el TC encara no s’ha pronunciat sobre el fons de la demanda, aquesta mesura “facilita” la labor del Govern, que des del moment de la suspensió va manifestar “la voluntat de no autoritzar l’ús d’aquesta tècnica” a Catalunya.

Barcelona (ACN)

Comparteix-ho amb els teus amics: