El xef Joan Roca apadrina la sisena edició de ‘Restaurants contra la Fam’

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’organització Acció contra la Fam preveu mobilitzar 850 locals i superar els 125.000 euros recaptats l’any passat

El xef Joan Roca serà el padrí de la sisena edició de ‘Restaurants contra la fam’, un projecte impulsat per l’organització internacional Acció contra la Fam amb l’objectiu de captar fons per a lluitar contra la desnutrició infantil. La campanya, que es durà a terme entre el 15 de setembre i el 15 de novembre, preveu mobilitzar fins a 850 establiments hostalers a l’Estat i superar els 125.000 euros recaptats l’any passat. La iniciativa pretén “créixer any a any”, ja que implantar-la a nivell estatal és “molt costós”, ha afirmat el president de la Federació Espanyola d’Hoteleria (FEHR), José María Rubio.

1003089

Per tal de fer la seva tasca més visible, l’organització ha decidit comptar amb el prestigiós xef, Joan Roca qui, conscient de la seva tasca, ha afirmat que “els restaurants són una peça clau en la iniciativa ‘Restaurants contra la Fam’, però finalment és al client a qui cal que apel·li per crear una consciència solidària”.
La campanya també posa a disposició del públic la plataforma ‘reservOn’, que facilita la recerca d’establiments participants en el projecte a nivell estatal. Una vegada captats, els clients tenen l’oportunitat de lluitar contra la desnutrició infantil per tres vies: demanant plats solidaris, fent donatius a les vidrioles o bé enviant un missatge de text.
La campanya es caracteritza pels “microdonatius”, on cada restaurant voluntari fa una aportació mitjana de 170 euros. Més concretament, per cada plat o menú solidari, els restaurants col·laboradors destinen de 0,50 euros a 2 euros per a Acció contra la Fam, ha explicat la directora de Comunicació d’aquesta organització, Carmen Gayo. Per ara, ja són 630 els restaurants participants, un 21% més dels inscrits l’any passat per aquestes dates. És per això que s’espera superar les previsions passades.

Col·laboració activa

A nivell intern, tots els treballadors de Makro tenen l’opció de comprar “snaks solidaris” en les màquines de vending al seu lloc de treball, ha destacat el director general de Makro, José María Cervera. L’entitat majorista, que patrocina ‘Restaurants contra la Fam’ junt amb l’empresa familiar Cafés Candelas, també tracta d’incentivar als seus treballadors per a què “capten” nous col·laboradors, a més de cercar el compromís ciutadà, ha afegit el director.

La iniciativa comptarà també amb l’ajuda de la Federació Espanyola d’Hostaleria, la Fundació Seur, variades entitats regionals i diversos padrins autonòmics, tots ells provinents del món de la cuina, com ara María Marte (Comunitat de Madrid), Quique Dacosta (Comunitat Valenciana), Julio Fernández (Andalusia), Ignacio Echapresto (La Rioja) i Daniel Yranzo (Aragó).