Els Agents Rurals capturen un altre gos salvatge

ACN Imatge del gos capturat dins una gàbia, que podria ser el líder de la canilla que va atacar a Serós.
Comparteix-ho amb els teus amics:

Agents Rurals de l’àrea regional de Lleida han capturat un nou exemplar de la canilla de gossos ensalvatgits aquesta passada matinada. Aquest gos, juntament amb un altre, van ser detectats en avistaments nocturns el passat dia 20 de desembre pels Agents Rurals, els quals han aconseguit capturar-lo mitjançant una gàbia-trampa. Segons els Agents Rurals es podria tractar del líder de la canilla i calculen que tan sols en queda un més. L’exemplar s’ha portat a la canera d’Alcanó per indicació de l’alcalde de Seròs, Gabriel Pena. L’operatiu es mantindrà activat a l’espera de capturar el darrer gos de la canilla que va atacar un ramat d’ovelles el passat mes de novembre i matant-ne més de 200.

ACN Imatge del gos capturat dins una gàbia, que podria ser el líder de la canilla que va atacar a Serós.
ACN Imatge del gos capturat dins una gàbia, que podria ser el líder de la canilla que va atacar a Serós.

El primer atac va tenir lloc el 5 de novembre, en un corral dels afores de Seròs, quan la canilla de gossos va entrar-hi i va matar més de 200 ovelles, la majoria per asfixia, quan es van amuntegar pel pànic generat pels gossos que mossegaven. Més endavant es repeteixen els atacs al mateix ramat i els Agents Rurals decideixen muntar un operatiu per localitzar-los.

El cap de setmana del 22 i 23 de novembre els Agents Rurals van aconseguir capturar un dels líders de la canilla i també en van abatre a trets dos exemplars més. Uns dies abans havien localitzat el cau dels gossos on hi havia uns cadells que més tard van ser donats en adopció a famílies de Barcelona.

Els atacs de gossos ensalvatgits a la comarca del Segrià s’han repetit en les darreres setmanes, a Alcarràs i Almacelles, tot i que els Agents Rurals no els vinculen al mateix grup de gossos de Seròs. Durant el passat Ple del consell comarcal van dir que engegarien una campanya per xipar els animals de companyia i evitar abandonaments que acaben derivant en l’ensalvatgiment de gossos.