Els animals domèstics poden contraure el coronavirus?

Comparteix-ho amb els teus amics:

No hi ha evidència que els animals domèstics puguin contraure el coronavirus SARS-CoV-2 i tampoc que el puguin transmetre a persones ni altres animals.

En tot cas, els animals poden ser portadors passius de partícules del virus (a la pell, al nas, etc.), si han estat en contacte amb persones infectades. Per aquest motiu, si tens coronavirus o sospites que pots tenir-ne, cal que evitis el contacte proper amb el teu animal de companyia i que utilitzis mascareta.

Si decideixes que algú altre se’n faci càrrec temporalment, aquesta persona haurà d’evitar utilitzar els mateixos estris que hagin pogut estar en contacte amb tu, com ara plats de menjar i beure, o corretges i collars.

Si teniu un animal a casa:

• Recordeu rentar-vos les mans amb aigua i sabó després de tenir-hi contacte i, sobretot, no us toqueu la boca, el nas o els ulls.

• Quan el traieu a passejar, assegureu-vos que l’animal respecti també la distància de seguretat (1,5-2 metres) recomanada amb altres persones.

• Si l’heu de portar al servei veterinari:

– Assegureu-vos que no podeu resoldre-ho per telèfon.
– Truqueu per demanar cita prèvia.
– Aneu-hi sols.
– Desinfecteu-vos les mans abans d’entrar i en sortir.

Si teniu coronavirus o sospiteu que podeu tenir-ne i conviviu amb un animal, podeu seguir fent-ho, però cal que:

• N’eviteu el contacte i utilitzeu mascareta. A l’animal no li’n poseu, pot ser perjudicial!

• Si demaneu a una altra persona que se’n faci càrrec temporalment, aquesta persona ha d’evitar utilitzar els mateixos estris que hagin pogut estar en contacte amb vosaltres, com ara plats de menjar i beure, o corretges i collars.

• Si l’animal ha d’anar al servei veterinari, hi ha d’anar acompanyat d’una altra persona i cal avisar prèviament el servei veterinari perquè prengui les mesures corresponents.