Els aparadors de comerços del barri de Sant Miquel recuperen l’ambient del tradicional Ball Pla

Comparteix-ho amb els teus amics:

Durant dues setmanes, es podrà veure una mostra de 37 vestits repartits en dotze locals de l’avinguda de Girona

Aquest any, el barri de Sant Miquel d’Olot ha hagut d’anul·lar la seva festa. La COVID ha obligat a deixar per l’any que ve les activitats d’aquest últim cap de setmana de setembre quan Sant Miquel hauria viscut la tradicional desfilada de vestits de paper. Des de l’equip de cosidores del barri han fet del moment actual una oportunitat i han presentat un nou format de Ball pla per tal que aquest any puguem continuar gaudint dels tradicionals vestits de paper a peu de carrer.

Imagen

A través d’una exposició a 12 aparadors de comerços i locals de l’avinguda de Girona es mostraran vestits de paper que s’haurien estrenat en el Ball Pla d’aquest 2020. La mostra també incorpora vestits i patrons fets al llarg dels últims 10 anys del barri de Sant Miquel. En total, hi haurà 37 vestits, tant adults com infantils, i es podran veure des d’aquest divendres 25 de setembre fins al 9 d’octubre.

Imagen

A l’exposició, també hi haurà un espai en el qual es mostrarà el procés de treball de les cosidores i de la creació dels vestits, així com fotografies que recullen la trajectòria d’aquests 76 anys (els hauria fet aquest any) del Ball Pla de Sant Miquel.

La mostra expositiva ha estat possible gràcies a la col·laboració de les cosidores del barri, l’Associació de Veïnes i Veïns, la Comissió de Festes, DinàmiG, l’Arxiu Municipal d’Olot i Garrotxa, els 12 comerços i propietaris de locals que els han cedit i al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

Info i fotos: Ajunt. Olot