Els balcons de la Plaça del Gambeto de Riudaura es tornen a omplir de cançons

Comparteix-ho amb els teus amics:

Divendres, Pep Gimeno, Botifarra i Miquel Gil actuaran al sopar de cantadors i dissabte, Corrandes són Corrandes i Josep Maria Ribelles portaran la música d’arrel i la improvisació a Riudaura.

Aquest proper divendres 26 i dissabte 27 de juliol se celebrarà a la Plaça del Gambeto de Riudaura la catorzena edició de la proposta de música tradicional i popular D’aquí estant veig una estrella -cançons i tonades tradicionals a Riudaura-.

Aquest 2019 continuem la programació durant dos dies, format ja consolidat i que va néixer amb l’objectiu de treballar més intensament amb els dos propòsits que van portar a l’Ajuntament de Riudaura i al Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa, del Marboleny, a tirar endavant aquest projecte. D’una banda, per la difusió d’un patrimoni (musical, literari, sociocultural i històric) sorgit d’un treball de camp, amb els enregistraments i les transcripcions corresponents, i per altra, per la decidida voluntat que aquests materials recuperin espais de difusió en la societat actual, molt distinta d’aquella que els va veure sorgir i transmetre’s de generació en generació

Aquest divendres 26, a les 9 del vespre, tindrà lloc el Sopar de cantadors que aquesta edició comptarà amb l’actuació de Pep Gimeno, Botifarra i Miquel Gil, que presentaran el seu nou treball NUS. Un nus de complicitat entre dos cantadors valencians musicalment diversos, però lligats pel fil de la música valenciana. Els tiquets pel sopar es poden adquirir al mateix Ajuntament de Riudaura al preu de 15€ i pels menors d’11 anys a 8€.

El dissabte 27 de juliol, a les 10 del vespre, tindrà lloc el tradicional concert que aquest 2019 hi participarà el grup de cançó improvisada Corrandes són Corrandes amb Christian Simelio i Anaís Falcó que improvisen mentre canten amb diferents tonades tradicionals. També hi participarà l’arpista Josep Maria Ribelles i comptarem també amb una petita actuació de Laia Bosch i Albert Massip.

L’aportació local com cada any vindrà de la mà dels diferents grups de músics de Riudaura i de la participació també d’una vintena de veïns del poble que interpretaran cançons des dels mateixos balcons de la Plaça: els Cantadors de Riudaura. Sens dubte, el que ha donat personalitat, autenticitat i que fa únic el concert D’aquí estant veig una estrella és precisament la intervenció dels propis riudaurencs en l’actualització i transmissió del seu cançoner tradicional.