Els Bombers rescaten tres persones després de patir accidents a la muntanya a Monistrol de Montserrat, a Setcases i a Ulldemolins

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els Bombers de la Generalitat han rescatat tres persones aquest diumenge que havien patit accidents de muntanya a Monistrol de Montserrat (Bages), a Setcases (Ripollès) i a Ulldemolins (Priorat). Tots tres han resultat ferits, un de gravetat i els altres dos de menys gravetat. En tots els sinistres ha estat necessària la intervenció de l’helicòpter perquè els rescatats havien caigut en zones de difícil accés. L’accident més greu ha passat a la Muntanya de Montserrat, on els Bombers han rescatat un home de 28 anys que ha caigut del mirador dels Apòstols i ha anat a parar a uns esbarzers. El salt ha estat de més de vint metres d’alçada. El ferit ha estat traslladat a l’Hospital Taulí de Sabadell.

El primer dels rescats ha tingut lloc prop d’Ulldemolins (Priorat), concretament al Grau del Llop. Una dona de 51 i veïna de Reus ha caigut i s’ha torçat un turmell mentre feia una travessa amb tres persones més. Els Bombers han rebut l’avís de l’accident a les 12.20 hores. Efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) hi han arribat en helicòpter i han evacuat la ferida al parc de Bombers de Cornudella de Montsant, on una ambulància l’ha traslladat a l’Hospital de Reus.

Dues hores més tard els Bombers han rescatat un home de 26 anys i veí de Quart que ha caigut mentre feia una travessa per la neu amb grampons. El jove ha relliscat quan baixava del Pic de Bastiments pel Coll de la Marrana, prop del terme municipal de Setcases (Ripollès). L’avís de l’accident s’ha rebut a les 14.15. El ferit ha estat evacuat en l’helicòpter dels Bombers fins a heliport de Campdevànol, on una ambulància l’ha dut al servei d’urgències d’aquesta població.

Finalment, a les 16.07 hores els Bombers han rescatat un home de 28 anys que ha caigut del mirador dels Apòstols i ha anat a parar a uns esbarzers. El salt ha estat de més de vint metres d’alçada. A conseqüència de la caiguda, l’home ha resultat ferit greu. Fins al lloc s’hi han desplaçat efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) que l’han rescatat amb la grua de l’helicòpter dels Bombers. Posteriorment ha estat evacuat en un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell.