Els càmpings gironins reclamen que s’agilitzin els tràmits per dur a terme obres i reformes

Comparteix-ho amb els teus amics:

Asseguren que la lentitud a l’hora d’aconseguir els permisos pot afectar el lideratge, la qualitat i la competitivitat del sector

La junta de l’Associació de Càmpings de Girona es va reunir ahir amb el nou conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget. Durant la trobada, els empresaris van expressar-li la seva preocupació per la lentitud en la tramitació dels permisos per dur a terme obres, treballs de reforma o ampliacions de les instal·lacions. Per això, van demanar al nou cap del Departament que s’agilitzin aquests tràmits perquè no suposin un “entrebanc important” o afectin el lideratge, la qualitat i la competitivitat de les empreses d’aquest sector. Al mateix temps, el sector va aprofitar per reclamar una unificació dels criteris de les diferents administracions a l’hora d’atorgar llicències d’obres als càmpings. Actualment cada municipi té la seva pròpia normativa. “El que demanem és que facilitin les coses al sector i se’ns tingui en compte”, ha assegurat el president de l’entitat, Miquel Gotanegra.

IF

A la trobada hi va assistir el director dels serveis territorials d’Empresa, Ferran Roquer, la regidora d’Ocupació, Empresa i Comerç de Girona, Glòria Plana, i el president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra. Segons el president, s’han registrat casos en que alguns càmpings han hagut d’esperar fins a deu anys per dur a terme l’ampliació d’una piscina o la reforma d’uns sanitaris.

Per això, assenyalen que la lentitud en aquesta mena de tramitacions representa un “entrebanc important” a l’hora de portar a terme inversions per mantenir el lideratge en qualitat. Des de l’associació recorden que el sector dels càmpings és una indústria turística en creixement que actualment està generant 8 milions de pernoctacions anuals i que, per continuar essent competitius, necessita de la complicitat de les administracions.

D’altra banda, durant la trobada també es van tractar altres temes com la manca d’inversions bàsiques en infraestructures a les comarques gironines com l’N-II o la necessitat d’impulsar turísticament els espais naturals protegits, un gran actiu del territori que avui en dia no s’aprofita al màxim.

L’Associació de Càmpings de Girona compta amb 75 membres i un total de 119.308 places d’allotjament. En general, a tota la demarcació de Girona hi ha 135.000 places d’allotjament, una xifra que situa aquest sector com la primera oferta turística reglada del territori.

Foto: Cedida per l’Associació de Càmpings de Girona
Fotografia de grup de la junta de l’Associació de Càmpings de Girona amb el conseller d’Empresa, Jordi Baiget, aquest divendres 8 d’abril del 2016.