Els castells a Berlín amb el suport de Guardiola atrauen l’atenció de la premsa alemanya

ACN - ACN · ID 107794/891263 L'actuació dels castellers a Berlín, amb la participació de Pep Guardiola, al 'Die Welt'.
Comparteix-ho amb els teus amics:

La diada castellera a Berlín ja ha atret l’atenció d’alguns dels mitjans de comunicació alemanys, que aquest diumenge a la tarda publiquen als seus portals digitals la informació sobre l’actuació reivindicativa d’Òmnium Cultural. El ‘Die Welt’, el ‘Berliner Morgenpost’ o el ‘Berlin Online’ publiquen teletips de l’agència alemanya DPA sobre l’actuació dels Xics de Granollers a la capital alemanya, i que ha comptat amb el suport de l’exentrenador del Barça i tècnic del Bayern, Pep Guardiola. La televisió privada RTL també ha emès una informació sobre la jornada castellera i la reivindicació del dret a decidir català, que ha dit que coincideix amb la cadena humana del País Basc.

ACN - ACN · ID 107794/891263 L'actuació dels castellers a Berlín, amb la participació de Pep Guardiola, al 'Die Welt'.
ACN – ACN L’actuació dels castellers a Berlín, amb la participació de Pep Guardiola, al ‘Die Welt’.

El teletip de la DPA assegura que els castellers han actuat a la famosa Alexanderplatz “per promoure un referèndum reclamar la independència”. La informació que publiquen els mitjans alemanys destaca que els castells fan uns 12 metres d’alt i han estat organitzats no només a Berlín, sinó “en una acció paneuropea” que també s’ha fet a Ginebra o Brussel·les.

Els mitjans alemanys destaquen, tant al text com a les imatges, la presència de l’entrenador del Bayern, Pep Guardiola, de qui recorden que és partidari de la independència i que ha llegit el comunicat de l’acte a Berlín.

La televisió Deutsche Welle també informa en la seva edició digital en castellà de la presència de Pep Guardiola a l’acte d’Òmnium a Berlín. “Guardiola ha apadrinat a Berlín un acte per reivindicar la consulta d’independència de Catalunya, un referèndum rebutjat de ple pel govern d’Espanya”, diu la DW.
‘Die Welt’ publica a la seva pàgina web que la diada castellera s’ha finançat “amb 120.000 euros aconseguits través del micromecenatge”, i remarca que els castells “són patrimoni immaterial de la humanitat de la UNESCO”.