Els cementiris municipals de la Garrotxa s’adapten per evitar les aglomeracions i la possibilitat de contagis en la festivitat de Tots Sants

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els ajuntaments de la Garrotxa prepara els seus cementiris municipals per poder aplicar mesures per evitar les aglomeracions i la possibilitat de contagis

En el cas d’Olot, aquest diumenge coincidint amb Tots Sants i en el marc de les mesures de prevenció de la COVID-19 es mantindrà l’horari d’obertura i tancament del cementiri municipal per evitar aglomeracions. Fins al diumenge 1 de novembre, el recinte obrirà a les 8 h del matí i tancarà a les 19 h de la tarda.

Aquest any i per evitar contagis amb relació a la COVID, no hi haurà acte de record a les olotines i olotins difunts.
Al mateix temps, recomanacions de prevenció de la COVID-19 en la festivitat de Tots Sants:

Recomanacions i mesures de seguretat per als cementiris:

– Aplicar un control de l’aforament respectant sempre el màxim d’una persona per cada 2,5 m2. És adequat informar i senyalitzar aquest aforament.

– Establir entrades i sortides diferenciades sempre que sigui possible, utilitzant marques al terra, senyalització, tanques o cinta d’abalisament, i disposar d’agents de control d’aquestes mesures.

– Obligació de portar mascareta en tot moment. No es pot menjar ni beure dins els cementiris.

– Adoptar mesures de neteja i desinfecció periòdica adequades a la intensitat d’ús de les instal·lacions i al nombre d’usuaris, amb especial atenció a les zones i espais d’ús comú.

– Les persones podran acostar-se a dipositar flors en els nínxols mantenint les mesures d’higiene i respectant sempre la distància interpersonal entre no convinents.

– Els cementiris hauran de disposar de papereres, si és possible amb pedal i tapa, per dipositar-hi residus; així com dispensadors de gel hidroalcohòlic en llocs accessibles i visibles.

– En els cementiris grans, caldrà establir un aforament màxim de 2.000 persones alhora o bé establir sectors de com a màxim 2.000 persones.

– Es recomana als usuaris limitar el temps d’estada al cementiri i limitar l’ús de bancs i seients. Es recomana també ampliar els horaris d‘obertura dels cementiris per distribuir l’afluència de visitants.

Totes aquestes mesures són especialment importants en els municipis on s’apliquen mesures especials per a la contenció del contagi per la COVID-19 i des del CECAT de Protecció Civil de la Generalitat s’han fet arribar a tots els ajuntaments catalans.

Imagen

Imagen

Imagen

Imagen

Fotos: Ajunt. Olot

Comparteix-ho amb els teus amics: