Els embassaments de les conques internes es troben al 72%, 10 punts menys que fa un any

Comparteix-ho amb els teus amics:

Les demandes estan garantides per a un període de 14 mesos

Els embassaments de les conques internes es troben en un 72% de la seva capacitat, el que suposa un retrocés de deu punts i 97 hectòmetres cúbics menys respecte a principis del setembre del 2014, segons l’Agència Catalana de l’Aigua. En el darrer mes, les reserves s’han reduït en 4 punts i 22 hectòmetres cúbics com a conseqüència de la sequedat del sòl i les precipitacions registrades més avall dels embassaments. A més, durant l’època estival és habitual que els volums d’aigua es redueixin, arran de l’increment de la demanda lligat a l’absència de les pluges i una major evaporació de l’aigua. Les demandes estan garantides per a un període de 14 mesos i es preveu incrementar els volums a la tardor.

Per sistemes, el del Ter-Llobregat, que inclou els embassaments de Sau i Susqueda -riu Ter- i la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç -conca del riu Llobregat-, se situa al 74%, amb 454 hectòmetres cúbics d’aigua, és a dir, 11 punts i 69 hectòmetres cúbics menys que fa un any.

El de Siurana-Riudecanyes, per la seva banda, es troba al 58% de la seva capacitat, amb més de 10 hectòmetres cúbics. Fa un any, aquest sistema tenia 15 punts i prop de 13 hectòmetres cúbics més. D’altra banda, l’embassament de Foix també disposa de menys reserves que fa un any i avui se situa al 90%, amb 3,4 hectòmetres cúbics, mentre que fa 365 dies estava al 100% i 3,7 hectòmetres cúbics.

Per contra, el de Darnius, a l’Alt Empordà, és l’únic embassament que es troba millor que fa un any. Avui es troba al 57%, amb 35 hectòmetres cúbics, mentre que fa un any tenia 9 punts i cinc hectòmetres cúbics menys.