Els empresaris de Roses creen el segell “Gastronomia d’Origen” per potenciar la gastronomia com a pol d’atracció turístic

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els empresaris de Roses creen el segell “Gastronomia d’Origen” per potenciar la gastronomia com a pol d’atracció turístic

L’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus, que representa més de 200 empresaris del municipi,  ha decidit donar un important pas endavant en la millora de la qualitat turística i ha creat el segell “Gastronomia d’Origen” que garantirà que els establiments del municipi fan servir productes locals i de proximitat. Amb aquesta iniciativa es vol posar en valor l’excel·lència dels productes de l’Empordà i potenciar Roses i la comarca com una gran destinació gastronòmica perquè continuï essent capdavantera. El  projecte, que està confinançat pel GALP ( el Grup d’Acció Local Pesquer),  es presentarà ara als agents claus del territori per poder incorporar aportacions i la voluntat és que estigui plenament actiu a partir del 2021.

La creació d’aquest segell és una de les primeres accions que ha impulsat la taula de Gastronomia que l’Associació d’Empresaris Roses –Cap de Creus va crear arran de les “Les Xerrades per a la revolució turística” celebrades durant l’any passat, unes jornades de debat que es van dur a terme amb l’objectiu de posar sobre la taula el model turístic que es vol per als propers anys a Roses.

Dues categories

El segell tindrà dues categories: una, de cuina especialitzada en productes del mar; i l’altre, de cuina de mercat.  A més, s’ha previst una acreditació Premium per als establiments que assoleixin un nivell d’excel·lència més elevat.

En una primera fase el segell “Gastronomia d’origen” s’implantarà a Roses però la idea és fer-ho extensiu al conjunt dels municipis de la comarca i que s’hi sumin el màxim d’establiments possibles.