Els garrotxins Marià Clavell i Aina Falgarona campions d’Espanya de Horseball

Comparteix-ho amb els teus amics:

La santjoanenca Aina Falgarona, com a jugadora, i l’olotí Marià Clavell, com a entrenador, es van proclamar aquest passat cap de setmana campions d’Espanya de la categoria sub-16 amb el seu equip, el Horseball Malla Club. Del mateix club també hi va participar l’olotí Joan Busquet, que formant equip amb Clavell van aconseguir una cinquena posició a la categoria d’elit mixt.

Aquest passat cap de setmana, l’Hípica Las Cadenas de Camarma d’Esteruelas va acollir per segon any consecutiu el campionat d’Espanya de clubs de les categories sub-16, femení i elit mixt on van participar tres garrotxins integrants del Horseball Malla Club.

L’equip sub-16, que compta amb Aina Falgarona com a jugadora i Marià Clavell com a entrenador, van aconseguir, després d’una derrota el primer dia contra l’Hípic GT-Green Bay i una vict ria davant l’equip d’Alforges, classificar-se per la final, on es van tornar a enfrontar a l’Hípic GT-Green Bay. Amb una defensa molt ben estudiada i un joc cohesionat, l’equip de Malla va aconseguir vèncer els rivals per 9 a 6 i així aconseguir el títol de campions d’Espanya. Aquesta posició també els dóna dret a participar a la propera edició de la Champions League que tindrà lloc a Beja, Portugal, del 28 al 30 de setembre.

Qui no va tenir tanta sort van ser els jugadors Joan Busquet i Marià Clavell amb l’equip de la categoria elit mixt. El sorteig els va enfrontar el primer dia amb l’equip de El Serrat, un partit que va acabar amb un resultat de 5 a 5 i que va portar als dos equips a el gol d’or per tal d’obtenir un vencedor i un perdedor. Finalment, van ser els de Moià els que van aconseguir encistellar primer i els va donar la vict ria davant l’equip de Malla. En el segon enfrontament l’equip de Clavell i Busquet es va enfrontar al CEEC de Cardedeu, un partit emocionant i renyit que va donar finalment la vict ria als vallesans. D’aquesta manera, l’equip de Malla va haver de lluitar per la 5a posició en la darrera jornada del campionat. Un partit que els va enfrontar als Arklys, de Madrid, d’on van sortir fàcilment victoriosos després de guanyar 15 a 2.

Vint jugadors catalans a la selecció espanyola

Un total de vint jugadors i jugadores catalans formaran part aquest any de la selecció espanyola de horseball en les tres categories, sub-16, femení i pro-elite, que participarà al Campionat d’Europa a Saint Lô, França, el proper agost.

Aquest passat cap de setmana, aprofitant el Campionat d’Espanya de clubs, la Real Federación Hípica Española i el seleccionador nacional Pau Crous van donar a conèixer el llistat definitiu dels jugadors que representaran Espanya el proper agost al Campionat d’Europa que tindrà lloc del 8 al 12 d’agost a Saint Lo, França, on hi ha un total de vint jugadors catalans.

La selecció espanyola pro-elite, formada íntegrament per jugadors catalans i que es va donar a conèixer a mitjans de juny, ja compta des de llavors amb diversos clínics i entrenaments per tal de preparar bé el campionat. En aquesta en formen part Gil Carbonés (CEEC), Marià Clavell (Malla), Adrià Crous (CH Banyoles), Gerard Garcia (Hípic GT), Miquel Julià (CEEC), el debutant Nil Seall (El Serrat), Aleix Velasco (Malla) i Carles Vilà (CEEC).

Pel que fa a les seleccions femenines i sub-16, el campionat d’Espanya va servir per acabar de perfilar les seleccions definitives.

En aquest campionat formaran part de la selecció sub-16 els jugadors catalans, Jani Cabau (Malla), Electra Dumons (Hípic GT), Marian España (Malla), Laia Ferreiro (Alforges), Marlen Grundmann (CEEC) i Laura Guerrero (CEEC), i els jugadors de la comunitat de Madrid Dani Bergasa (Sharks) i Andrea Iglesias (Green Bay).

I finalment, la selecció femenina estarà formada per les jugadores catalanes, Laura Font (CH Banyoles), Irene Menéndez (CH Banyoles), Mireia Masjuan  (CEEC), Andrea Valderas (CH Banyoles), i les debutants Georgina Gallart (CEEC) i Clara Purtí (El Serrat). També formaran part de la selecció les palentines Laureana de Pardo (Glitters) i Lucía de Prado (Glitters).

El domini de jugadors catalans posa de manifest, una vegada més, l’alt nivell català d’aquesta modalitat dins el territori nacional.

Info i foto: Horseball Catalunya

Comparteix-ho amb els teus amics: