Els germans Luque, fundadors de la Casa Cultural de Andalucía rebran les Ales de la Cultura d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

En José, en Juan, en Manuel, en Francisco i en Miguel Angel Luque Sanchez van crear la Casa Cultural de Andalucía de la Garrotxa i han participat activament en la vida cultural olotina.

Amb aquest guardó, la ciutat d’Olot els reconeix la feina feta durant tots aquests anys. El distintiu es lliurarà en un acte al Teatre Principal d’Olot el dissabte 30 d’octubre a les 18.30 h.

L’Ajuntament d’Olot lliurarà les Ales a les Cultura 2021 als Hermanos Luque. Són en José, en Juan, en Manuel, en Francisco i en Miguel Angel Luque Sanchez. Nascuts a Villanueva de Algaidas (Màlaga), van arribar a Olot l’any 1968 i es van establir al barri de Sant Roc. L’any 1992 van crear la Casa Cultural de Andalucía de la Garrotxa i en José va ser-ne el primer president. Actualment és en Manuel qui presideix l’entitat.

L’Ajuntament d’Olot els ha volgut reconèixer el foment de la cultura andalusa a la ciutat i la col·laboració activa amb diferents actes culturals de la capital de la Garrotxa, fent que la cultura andalusa i la catalana vagin de la mà. A través de la Casa Cultural de Andalucía han participat a l’ofrena de les Festes del Tura, la Batalla de les Flors, el Carnaval, la Fira de Sant Lluc, etc. També han promogut lacreació de grups de ball i del , que han actuat a diferents ciutats de
Catalunya. Els Hermanos Luque han participat de la construcció del local de la Casa Cultural de Andalusia.

Les Ales a la Cultura són un guardó honorífic que l’Ajuntament d’Olot concedeix, un cop l’any, a una persona o entitat que hagi destacat per la seva contribució en algun àmbit cultural. El premi pren el nom en referència a l’ala que llueixen la bandera i l’escut de la ciutat, però també simbolitza l’impuls que han aportat en el terreny cultural i per a la ciutat aquelles persones que la reben. Formalment, les Ales a la Cultura consisteixen en una joia de disseny exclusiu.

Comparteix-ho amb els teus amics: