Els horaris de la PAU s’han distribuït en franges horàries que eviten al màxim les permanències innecessàries a les seus de les proves

Comparteix-ho amb els teus amics:

La comissió organitzadora de la Prova d’Accés a la Universitat publica l’horari dels exàmens

La comissió organitzadora de la prova d’accés a la universitat (PAU) ha publicat avui els horaris definitius de la PAU 2020 que enguany tindrà lloc els dies 7,8, 9 i 10 de juliol. De manera excepcional, aquest any la PAU s’allarga un dia més per fer possible una nova distribució de les franges horàries i, d’aquesta manera, complir amb les mesures de seguretat imposades per les autoritats sanitàries a causa de la COVID-19. Així, el nou horari de la PAU, que es pot consultar també aCanal Universitats, és el següent:

Horari PAU

La nova distribució horària segrega les matèries més nombroses, tant les comunes com les de modalitat, de la fase general repartint-les en tres dies, alhora que estableix tres franges d’examen per dia: per a tots els estudiants els exàmens començaran a les 9:00, a les 12:00 i a les 15:00 hores. L’objectiu de reduir les franges d’examen a tres és justament evitar, al màxim possible, permanències innecessàries dels estudiants en les seus d’examen i impedir aglomeracions en les franges de descans, atès que a la tercera franja baixa considerablement el volum d’alumnat.

Cada dia les dues primeres franges d’examen estan dedicades principalment a matèries de fase general i alguna específica, o bé (com succeeix el quart dia) a matèries de fase específica que tenen un elevat nombre d’estudiants.

Com és habitual, els alumnes amb necessitats educatives especials s’examinaran en tribunals específics amb un horari especialment adaptat a ells, ja que disposen de dues hores per a realitzar cada examen. Aquest canvi afecta tant l’alumnat dislèctic (tribunal TOE on s’apliquen criteris especials de correcció en les matèries de llengua) com l’alumnat diagnosticat amb altres trastorns d’aprenentatge como ara TDH o TDAH.

Els exàmens de la PAU es realitzaran en universitats, com és habitual, però també en centres de secundària, públics i concertats per habilitar més espais com a seu d’examen evitant desplaçaments i reduir el risc de contagi, com indiquen les mesures de seguretat i d’higiene establertes per les autoritats sanitàries per fer front a la COVID-19.

Info: govern.cat