El turisme gironí preveu una ocupació del 80% durant la segona setmana de Nadal

ACN Imatge d'arxiu d'esquiadors de la Masella aquest hivern del 2015. Pla general de persones a la neu. (Horitzontal)
Comparteix-ho amb els teus amics:

La mitjana d’estades se situa entre dos i tres dies, essent el dia 31 de desembre el de més reserves

ACN Imatge d'arxiu d'esquiadors de la Masella aquest hivern del 2015. Pla general de persones a la neu. (Horitzontal)
ACN: Imatge d’arxiu d’esquiadors de la Masella aquest hivern del 2015.

ACN Girona .- Els hotelers gironins preveuen que la segona setmana de Nadal, la que va del 28 de desembre fins al 3 de gener, serà la de més activitat d’aquest període de vacances que comença aquest dimecres i s’allarga fins al 10 de gener del 2016. Segons dades de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, el 75% dels agremiats preveuen tenir una campanya similar a l’any passat. Els hotels de muntanya de la Cerdanya i el Ripollès són els que tenen millors previsions d’ocupació, d’un 85% i un 70% respectivament durant la segona setmana de Nadal, és a dir, una mitjana de prop del 80%. Per contra, els hotels de la Garrotxa es quedaran en un 50% mentre que l’Alt Empordà i Costa Brava Centre, en un 60%. La mitjana d’estades que es registraran a la demarcació durant aquestes vacances oscil·larà entre dos i tres dies, essent el dijous 31 de desembre el dia que hi haurà un nombre major d’entrades, coincidint com cada any amb la celebració de Cap d’Any.

L’ocupació als hotels gironins per aquests dies de Nadal serà similar a l’any passat. Així ho creuen la majoria d’empreses agremiades a la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona. Concretament, un 75% preveu que sigui similar i el 25% restant, que sigui més alta.

Els hotels de muntanya de la Cerdanya i el Ripollès lideren un any més les previsions d’ocupació, especialment durant la segona setmana de Nadal –la que va del 28 de desembre fins al 3 de gener-, una pauta que es repeteix a tots els establiments indiferentment de la zona. Això s’explica perquè el 31 de desembre serà un any més el de nombre de reserves coincidint amb el Cap d’Any. La meitat dels associats enquestats oferirà un paquet turístic per acomiadar l’últim dia de l’any. En la majoria de casos es tracta d’un sopar amb ball, allotjament i esmorzar.

En aquest període de l’any, les comarques gironines del litoral (Alt i Baix Empordà i la Selva litoral) tenen un 60% de la flota hotelera tancada per temporada d’hivern, mentre que les d’interior (Garrotxa i Selva interior) no tenen obert un 40% de la seva capacitat.

Una mitjana d’ocupació entorn d’un 80% a la muntanya

Els hotels de la Cerdanya són els que presenten millors perspectives d’ocupació podent arribar al 85% durant la segona setmana de Nadal. En el cas del Ripollès, la xifra baixa fins a un 70% però també és de les més altes. La mitjana, per tant, fregarà el 80%. En el cas de la primera setmana de Nadal, però, les perspectives no són tan bones i es preveu estar entorn del 50% de les reserves.

La cap de comunicació de la federació, Marina Figueras, recorda que aquestes previsions poden millorar a última hora en cas que nevi a la muntanya. Això animaria encara més als amants de l’esquí a aprofitar aquests dies per gaudir de la neu.

La Selva Marítima és l’única del litoral que preveu també arribar al 85% d’ocupació, tot i que durant la primera setmana de Nadal té millor previsió i preveu tenir un 60% de reserves, deu punts per sobre de les de muntanya.

La resta de zones, però, es queden lluny d’aquestes previsions. On es preveu una pitjor temporada és a la Garrotxa, amb una mitjana del 30% (a la primera setmana de Nadal) i el 50% (la segona setmana). Per la seva banda, a la Costa Brava Centre, es preveuen ocupacions del 40% i el 60% en els dos mateixos períodes; a l’Alt Empordà, del 35% i el 60% i a la Selva Interior, del 50% i el 60%. En el cas de Girona ciutat, es preveu una ocupació del 45% durant la primera setmana de Nadal i un 55%, a la segona.

Mitjana d’estada i procedència

El perfil de turista que visitarà les comarques gironines durant les vacances de Nadal són majoritàriament parelles de mitjana edat sense fills i famílies catalanes de la ciutat de Barcelona i rodalies, seguit de famílies franceses.

La mitjana d’estades dels visitants per aquests dies oscil·larà entre dos i tres dies,. El preu mig per habitació doble, sense esmorzar i sense IVA es troba entre els 75 i 80 euros.