ELS JOVES I LA UNIÓ EUROPEA

Comparteix-ho amb els teus amics:

Més d’un centenar d’alumnes participaran durant aquest curs de les xerrades sobre la  Unió Europea que organitza el Consell Comarcal de la Garrotxa, juntament amb el  Centre Europe Direct de la Universitat de Girona. 3 centres de la comarca han  sol·licitat al Servei de Joventut poder disposar d’aquest recurs educatiu que pretén  facilitar informació als joves sobre els programes i els projectes europeus que tenen al  seu abast.

IF

A partir de les enquestes fetes i les consultes recollides al servei de Joventut, el  Consell Comarcal va detectar l’interès dels joves pels recursos que la Unió Europa els  ofereix per qüestions de feina, formació o a nivell de voluntariat. A partir d’aquí, es va  començar a treballar en un projecte que ajudi a donar resposta a aquestes peticions.  Va ser així com va néixer “La Unió Europea de la Joventut”, les xerrades que, en el  que portem de curs, ja s’han impartit a l’Escola Cor de Maria d’Olot i a l’Institut Bosc de  la Coma i que els pròxims mesos també arribaran a l’Escola Pia. La història de la Unió  Europea i les seves institucions, què significa ser ciutadà europeu i quines eines tenen  els joves al seu abast són alguns dels continguts d’aquesta xerrada que, en total,  seguiran 127 alumnes. “La veritat és que estem molt satisfets de la resposta que  estem tenint” ha assegurat el conseller de Joventut del Consell Comarcal, Santi  Reixach que ja ha anunciat que “l’acceptació del taller ens esperona a organitzar-ne  una nova convocatòria de cada a l’any que ve”.

IF

El taller “La Unió Europea de la Joventut” és la primera de les accions que organitza el  Consell Comarcal dins del conveni de col·laboració amb el Centre Europe Direct de la  Universitat de Girona. Amb l’objectiu d’organitzar activitats que ajudin a difondre i  donar a conèixer la Unió Europea, el Servei de Joventut del Consell Comarcal és  també entitat d’enviament del programa de voluntariat europeu i ha sol·licitat ser punt  d’informació Eurodesk per tal de facilitar els tràmits i el coneixement dels programes  europeus a la societat.

Comparteix-ho amb els teus amics: