Els més menuts descobreixen quina professió volen exercir quan es facin grans

Nerea Guisasola: Infants gaudint d'un dels tallers de màgia de la fira educativa que es fa fins el proper 8 de desembre a Girona.
Comparteix-ho amb els teus amics:

Mestre, veterinari o dentista són algunes de les feines que més interessen als petits que han visitat la fira gironina

Nerea Guisasola: Infants gaudint d'un dels tallers de màgia de la fira educativa que es fa fins el proper 8 de desembre a Girona.
Nerea Guisasola: Infants gaudint d’un dels tallers de màgia de la fira educativa que es fa fins el proper 8 de desembre a Girona.

ACN Girona .- ‘Jo de gran vull ser…’ és el nom de la primera edició de la fira d’educació i entreteniment familiar que ha organitzat la cadena gironina de joguines educatives Eurekakids a Girona. Fins el proper 8 de desembre, els més menuts poden descobrir i veure quines professions els interessen més a la Fira de Girona. Mestre, veterinari o dentista són algunes de les feines que més interessen als petits tot i que d’altres com forner o pastor també han atret un gran nombre de públic. La fira està destinada a nens i nenes d’entre 3 i 12 anys i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i diverses entitats i empreses. De moment, ja s’han venut 2.000 entrades anticipades i, des de l’organització, esperen rebre un gran nombre d’assistents.

Tal i com ha explicat la responsable i coordinadora de la fira, Cristina Teixidó, el projecte neix amb l’objectiu de convertir-se en una de les mostres de referència en l’entorn de l’educació i l’entreteniment familiar. El certamen compta amb la col·laboració de diverses empreses gironines i internacionals com la fleca Bellsolà, la Recuiteria o la companyia Windoor que gestiona el Túnel del Vent d’Empuriabrava, entre moltes d’altres.

Amb l’ajuda de les diverses companyies, els infants poden descobrir i practicar amb tallers diferents professions de camps diversos com periodisme, fusteria, odontologia, pastisseria i fleca, cuina, construcció, arquitectura, patinatge, bàsquet, música i interpretació, policia, bomber, vidrieria, gestió de residus o el món dels pastos i la creació de formatges i altres productes làctics.

Teixidó ha detallat que s’han posat 16.000 entrades a la venda. En concret, aquest dissabte – el primer dia de la mostra- ja hi ha més de 2.000 entrades anticipades venudes i la previsió és que a partir d’aquesta tarda comenci a augmentar l’afluència de públic. La majoria de les famílies i infants que visiten la fira són veïns de les comarques gironines tot i que també hi ha un gran nombre de la demarcació barcelonina. Una part de la recaptació de la venda d’entrades es donarà a la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia.

Entre els assistents més menuts, tenen clar quina és la seva feina ideal: professor, veterinari o dentista. Aquestes són les principals professions que interessen més als petits tot i que també agrada el món de la cuina, la gastronomia o la música. “Vull ser professora perquè m’agrada molt aprendre noves coses i perquè també ho és la meva mare”, explicava una de les nenes assistents, la Mia. Per la seva banda, en David, contestava directe al gra: “Jo vull ser veterinari perquè m’agrada estudiar els animals”.

D’altres, com la Júlia asseguraven que volien compaginar el món del patinatge amb la veterinària tot i que tampoc es tancaven portes. “M’ha agradat molt veure les dents i construir-ne una de plastilina”, ha explicat. Pel que fa als més grans, la reflexió és sempre la mateixa: es tracta d’una fira interessant que permet que els més petits descobreixin què els agrada més.