Els Mossos d’Esquadra de la Garrotxa investiguen la troballa de 75 quilos de goma-2 enterrats al municipi de Riudaura

Comparteix-ho amb els teus amics:

Juan R. Lejarza d`Argelaguer

Els explosius, que segons han confirmat fonts de la policia anaven acompanyats de diversos cables detonadors, van ser localitzats per un veï mentre treballava amb una retroexcavadora en el camp, en la zona coneguda com a Mas Roquer. Va ser després d’observar els cables i els fardells, que tenien gravat sobre ells la marca Goma 2, quan va donar l’alerta als Mossos d’Esquadra de la Garrotxa a Olot.

Agents especialitzats en desactivació d’explosius els Tedax, es van traslladar el divendres a la tarda fins al municipi. Un cop allà van constatar que es tractava d’explosius reals i van procedir a traslladar.los.

La policia de la Generalitat de Catalunya investiga ara qui va poder abandonar allà els explosius, descartant que es tracti de material ocult per E.T.A. ó algun altre grup armat.

La tesi més plausible, segons els Mossos d’Esquadra, apunta a alguna empresa que després de realitzar voladures a la zona ó en previsió d’usar.les van optar per soterrar la Goma 2. D’aquesta manera haurien tractat d’estalviar tant els costos del seu transport com la seva destrucció.

Fa uns mesos enrere, el departament de mines i pedreres de la Generalitat de Catalunya, havia concedit permisos d’extracció d’hidrocarburs per fractura hidràulica “fracking” en aquesta zona a empreses estrangeres, despres de mesos de lluïta veïnal, els permisos van ser retirats.

La normativa en el transport i maneig d’explosius obliga les empreses a eliminar les quantitats de material que els sobrin o bé a emmagatzemar-lo en un polvorí sota condicions adequades, a més de portar un registre precís de les quantitats que manegen.