Els Mossos d’Esquadra desmantellen una plantació de marihuana en ple rendiment oculta sota el galliner d’un mas

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els Mossos detenen quatre persones, tres d’ells de la mateixa família, intervenen 20.200 euros en efectiu, 1744 plantes i 10,6 kg de cabdells.

La droga està valorada en 400.000 euros

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de La Bisbal d’Empordà van detenir el 9 passat d’octubre, a Palamós, un matrimoni de 48 anys, de nacionalitat espanyola i veïns d’aquesta població, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. També van detenir un home, membre de la mateixa família, de 19 anys i de nacionalitat espanyola, així com un home de 42 anys, originari de Mali, ambdós veïns de Palamós, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

El passat mes de setembre la Unitat d’Investigació d’aquesta comissaria va tenir coneixement de la possible existència d’un cultiu de marihuana tipus indoor en un mas ubicat al passatge de la Pietat de la localitat de Sant Joan de Palamós.

Durant les primeres indagacions, des de l’exterior i a les proximitats de la finca, ja es va constatar que se’n desprenia una forta olor pròpia d’un cultiu de marihuana. A més, l’empresa d’energia va verificar l’existència de defraudació de fluid elèctric en aquest mas.

A primera hora del passat 9 d’octubre es va dur a terme una entrada i perquisició  a l’esmentada finca on es va verificar que hi havia una doble escomesa que no registrava ni facturava el consum elèctric, ja que no passava pel comptador principal.

En una parcel·la del jardí es va localitzar un magatzem amb diverses sales soterrades i ocultes sota la menjadora d’un galliner.

En aquestes estances es van intervenir 57 focus, 24 ventiladors, 5 extractors, 4 aparells d’aire condicionat, caixons per separar fulles, bombetes, així com productes potenciadors per plantes.

Els agents van intervenir 1.744 plantes, 10,60 kg de cabdells i substància triturada, 20.200 euros en efectiu ocults en una caixa de colònia, dues màquines de comptar bitllets, tres bàscules de precisió, una pistola detonadora i diferents anotacions referents al cultiu de les plantes.

Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior la droga estaria valorada en 400.000 euros.

Per tot això, es va detenir els tres membres d’una mateixa família com a responsables directes de la plantació. A més, també es va detenir una quarta persona qui s’encarregava del manteniment i vigilància del cultiu.

Els detinguts, a qui li no els consten antecedents, van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de La Bisbal d’Empordà el passat 11 d’octubre, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Comparteix-ho amb els teus amics: