Els Mossos d’Esquadra detenen un home per amenaçar uns veïns amb una escopeta de canons retallats

Comparteix-ho amb els teus amics:

Mossos d’Esquadra de la comissaria de Vic (Osona) van detenir el dia 27 de desembre un home, de 50 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Lluçà, com a presumpte autor d’un delicte d’amenaces, un delicte de desobediència greu als agents de l’autoritat i un delicte de tinença il·lícita d’armes. El 27 de desembre es va rebre una trucada al telèfon d’emergències 112, en la qual una persona denunciava que mentre es trobava en un camí rural de la població de Lluçà (Osona), un home l’havia amenaçat amb una escopeta.

CME

Al lloc s’hi van adreçar dues patrulles de mossos i van contactar amb les persones que havien estat amenaçades. Una d’elles va explicar que tornaven de buscar llenya amb un vehicle i es van creuar amb un veí de la zona. Aquest els va fer senyals perquè s’aturessin i al fer-ho, l’home els va encanonar amb una escopeta de canons retallats, alhora que esgrimia una destral amb l’altra mà. Davant l’amenaça van accelerar el vehicle i van fugir del lloc ràpidament.

Mentre els mossos estaven recollint la informació del fet, al lloc va tornar el veí que presumptament havia amenaçat els denunciants.

Els agents es van apropar al vehicle i li van donar indicacions al conductor perquè aturés el motor i sortís del cotxe. L’home en va fer cas omís i anava donant cops de gas al motor com si intentés amenaçar els agents.

Després d’uns moments de tensió l’home va sortir del vehicle i va ser detingut pels mossos. Dins del vehicle no es va localitzar cap arma.

L’endemà els mossos van efectuar una entrada i perquisició al domicili del detingut. Durant l’escorcoll van localitzar 75 cartutxos de diferents calibres, una escopeta amb els canons retallats, un matxet i una destral.

A posteriori els agents van comprovar que el detingut no disposava de cap tipus de llicencia d’armes ni es tenia constància que tingués armes de foc.

El detingut, amb antecedents per fets similars, va passar el dia 30 de desembre a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Vic