Els Mossos posen en coneixement de la Fiscalia les piulades que atempten contra l’honor dels catalans de l’avió sinistrat

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Govern s’ha posat en contacte amb l’associació Drets.cat per treballar conjuntament en la defensa jurídica de l’honor de les víctimes arran de les piulades que atempten contra l’honor dels catalans que viatjaven en l’avió sinistrat aquest dilluns, uns tuits catalanofòbics i que inciten a l’odi. Segons ha informat la secretaria de Comunicació a l’ACN, la Unitat contra Delictes Informàtics dels Mossos d’Esquadra està recopilant, juntament amb els serveis web del Govern, totes les piulades que es puguin considerar ofensives i ja ho està posant en coneixement de la Fiscalia. Els serveis jurídics de la Generalitat col·laboraran amb Drets.cat en l’articulació de les demandes que puguin derivar-se.

Així mateix, el Govern també informarà a través del 012 de la manera de vehicular la informació que els ciutadans consideren ofensiva perquè pugui ser analitzada en vistes a una futura demanda.

El Govern també ha comunicat formalment al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) la seva preocupació per aquest tema i també li farà arribar tota la documentació que es recopili amb l’objectiu que, des de la seva independència, pugui valorar si inicia algun tipus d’acció.

La Fiscalia va actuar contra el jove del País Valencià que, a través de Twitter, va celebrar l’assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco. El jutge va imputar-lo per un delicte d’apologia davant la comissió d’assassinat i també va imputar un segon jove a Jerez de la Frontera per haver penjat vídeos on justificava l’assassinat. De moment, la Fiscalia encara no ha actuat per incitació de l’odi contra els catalans.

Fins aquest moment, la policia nacional espanyola ha fet un tuit afirmant que “algun trol mostra molt mal gust, poc cervell i cap respecte a les víctimes. IGNORA’LS” i afegeix que els que infringeixen el codi penal se’ls remeti a la Unitat d’Investigació Tecnològica.

Barcelona (ACN)

Comparteix-ho amb els teus amics: