L’autòpsia del nen mort a Girona no troba signes de violència

Tània Tapia: Una furgoneta funerària espera davant l'edifici on s'ha trobat un nen mort.
Comparteix-ho amb els teus amics:

Els forenses extreuen mostres del cadàver per esbrinar si havia ingerit alguna substància tòxica o algun còctel de medicaments

L’autòpsia que els forenses han practicat aquest dijous al nen mort a Girona no ha trobat signes de violència. El cos del petit està molt degradat perquè feia més d’un mes que estava a dins del pis. Per tenir proves més concloents sobre què li ha causat la mort, els forenses han extret mostres del cos per enviar-les a analitzar. Aquestes mostres serviran per determinar si el menor havia ingerit algun tipus de substància tòxica o algun còctel de medicaments. L’examen forense va en la línia del que ja apuntava la policia, que des del principi va dir que el cos no presentava signes evidents de violència. Els pares del nen passaran a disposició judicial demà matí a primera hora als Jutjats de Girona.

El cos del nen feia més d’un mes que estava al pis. Això ha fet que els forenses ho tinguin difícil per treballar, ja que el cos estava molt degradat i en un estat avançat de descomposició. Per tenir més informació sobre què li va causar la mort, han extret mostres del cos del nen per enviar-les a analitzar. Aquesta informació serà valuosa per saber si el menor havia ingerit algun tipus de substància tòxica o de còctel de medicaments que li causés la mort.

Aquesta primera exploració dels forenses coincideix amb el que havia observat la policia quan va descobrir el cos. Des d’un primer moment, l’observació del cadàver no feia pensar que el menor hagués mort de forma violenta.

El cònsol americà va als jutjats i s’interessa pel cas

D’altra banda, el cònsol americà a Barcelona ha estat aquest matí als Jutjats de Girona. S’ha traslladat fins a la capital gironina per interessar-se per l’estat de la investigació i també sobre on anirà el cos del petit de 7 anys. La família és originària dels Estats Units i vivia al barri de Sant Pau de Girona des de l’estiu del 2014.

Està previst que els pares, de 38 i 39 anys, declarin davant del jutge el divendres a primera hora. Estan detinguts des del dimarts a la nit i els mossos els consideren autors d’un delicte d’homicidi imprudent.

La policia volia comprovar si el pare estava bé ja que algú del seu entorn feia temps que intentava localitzar-lo sense èxit

Els Mossos d’Esquadra van estar el dia 31 de desembre al pis de la família on dimarts van trobar el cos sense vida del nen de 7 anys. Hi van anar requerits pel consolat americà de Barcelona. Una persona de l’entorn del pare feia temps que intentava localitzar-lo i va demanar ajuda al consolat. Per això, una patrulla dels mossos va adreçar-se fins al pis situat al número 3 del carrer Joan Roca i Pinet i va trucar al timbre del 4rt pis. Segons han confirmat fonts policials, el pare va obrir la porta i va parlar amb els agents, que no van passar de la porta i no van posar ni un peu a dins del pis. L’home els va explicar que es trobava perfectament i que tot anava bé. Llavors, els agents li van demanar que es posés en contacte amb el consolat, ja que l’estaven buscant. Com que no van notar res estrany, van marxar de la casa.

La família del nen mort a Girona menjava i dormia al costat del seu llit

Els forenses faran l’autòpsia del cadàver dijous i està previst que els pares declarin davant del jutge divendres

La família del nen que dimarts van trobar mort a un pis de Girona dormia i menjava al costat del llit on, des de feia més d’un mes, es trobava el cadàver del menor. El cos està en avançat estat de descomposició. A l’habitació on la policia va trobar el nen hi havia matalassos i fins i tot una taula. Els investigadors creuen que la família hauria estat aquest temps convivint nit i dia amb el cos sense vida del petit, que es trobava dins un llit petit tapat amb una manta. Quan els mossos van arribar al pis, els pares van dir que el nen dormia per intentar que no els descobrissin. La parella està detinguda per homicidi imprudent. Està previst que els forenses facin l’autòpsia del cadàver dijous i que els pares declarin davant del jutge divendres.

Tània Tapia: Una furgoneta funerària espera davant l'edifici on s'ha trobat un nen mort.
Tània Tapia: Una furgoneta funerària espera davant l’edifici on s’ha trobat un nen mort.

El cas del menor trobat mort a un pis de Girona el dimarts ha obert nombroses incògnites que els investigadors tracten de resoldre. Segons fonts properes al cas, el petit feia més d’un mes que havia mort. Els pares tenien el cos dins un llit de petites dimensions, tapat amb una manta. A causa del pas dels dies, el cos està en avançat estat de descomposició.

Si aquest fet no fos prou colpidor, els investigadors han trobat al voltant del llit matalassos usats i fins i tot una taula. Això els fa pensar que la família podria haver estat tot aquest temps fent vida a l’entorn del cadàver: hi dormia, hi menjava i s’hi estava nit i dia.

El cas es va destapar quan la propietària del pis va adreçar-se a l’immoble –situat al número 3 del carrer Joan Roca i Pinet, al barri de Sant Pau- i la família no li va obrir la porta. La dona va escoltar uns crits forts i es va espantar. Per això, va alertar els mossos.

Quan una primera patrulla va arribar a l’immoble, la família tampoc els va voler obrir la porta. Un cop a dins, van intentar esquivar la policia i van dir que el nen estava dormint. No obstant això, els agents van rastrejar la casa i van trobar-se amb el cos sense vida del petit, a dins del llit.

Els pares –una dona i un home de 38 i 39 anys i origen americà- van ser traslladats a la comissaria de Vistalegre on la policia els va prendre declaració. El pare també va respondre les preguntes del forense (sempre en anglès, ja que no parlen ni castellà ni català) des del mateix pis. A la nit, els mossos van informar que quedaven detinguts per un delicte d’homicidi imprudent.

El matrimoni té dos fills més, una nena i un nen adolescents. Segons els veïns, pràcticament no sortien de casa i ens els darrers tres mesos ningú els havia vist. Només havien vist en alguna ocasió el pare que, segons alguns testimonis, havia canviat d’actitud i havia deixat de relacionar-se amb els veïns i, fins i tot, els havia retirat la salutació. Els pares havien explicat als veïns que cap dels tres nens estava escolaritzat perquè seguien un sistema d’aprenentatge a través d’Internet.

Pendents dels exàmens psiquiàtrics i l’autòpsia

Està previst que els forenses examinin el cadàver del nen i li practiquin l’autòpsia dijous. També caldrà estar pendents dels resultats de les anàlisis de tòxics que es faran al cos del petit. Paral·lelament, es preveu que el divendres el jutge prengui declaració als pares.

També serà clau conèixer els resultats de les pericials de valoració psiquiàtrica que s’han fet als pares. Dimarts a la nit, el matrimoni va ser sotmès a una valoració a l’Hospital de Salt per conèixer el seu estat mental.

De moment, els altres dos fills de la parella estan sota tutela de la Direcció general d’atenció a la infància i l’adolescència.