Els pastissers catalans preveuen vendre uns 920.000 quilograms de panellets

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els pastissers de Catalunya preveuen vendre uns 920.000 quilograms de panellets per aquesta diada de Tots Sants, segons el Gremi de Pastissers de Barcelona. El president del Gremi, Elies Miró, explica que són xifres “similars” a les vendes del 2013, tot i que per aquest any s’espera un “repunt en les zones de cap setmana”. Es calcula que les famílies es gastaran uns 25 euros de mitjana i compraran plates de mig quilo. El panellet estrella serà, com sempre, el de pinyons, tot i que durant els últims anys s’han anat introduint panellets “més lleugers” fets de fruites exòtiques. Miró, d’altra banda, reivindica la castanyada i “el retorn a les costums gastronòmiques del país” davant del Halloween.

924357
VILARÓ, LLUÍS – ACN Un pastisser de la Pastisseria Miró de Castellterçol elaborant panellets de pinyons

Elies Miró, que va assumir el càrrec de president aquest juliol, ha explicat que les compres de panellets s’estan produint “amb prudència” durant aquesta setmana, però que “els dies forts seran divendres i dissabte”. El president afronta aquest Tots Sants “animat” i “amb optimisme” per les vendes, tot i que també es conscient que “la recuperació no serà espectacular”.

Retorn de clients

Miró, d’altra banda, ha posat de manifest que s’està notant el “retorn d’un perfil de client” cap a les pastisseries tradicionals. Es tracta de clients que els darrers anys havien decidit comprar els panellets en grans superfícies. Tot i així, també avisa que “el consum, amb la crisi, és més responsable: ara ja no hi ha el posa-n’hi més que no passa res si sobra”.
Miró ha aprofitat “la posició de país tan ferma que s’està vivint ” per “reivindicar les tradicions catalanes i el retorn de les costums gastronòmiques”. En aquest sentit, ha lamentat Halloween i tot el ressò mediàtic al voltant d’aquesta festa nordamericana.

Comparteix-ho amb els teus amics: