Els pressencs opten per escollir el model de contenidors amb accés controlat amb un 92,82% dels vots

Aquest mes de febrer l’Ajuntament de les Preses ha posat en marxa el procés participatiu perquè els veïns i veïnes de els Preses votin el nou model de recollida de deixalles domèstiques.

Aquest procés participatiu forma part del Programa de Gestió de Residus Municipals de la Garrotxa 2018 -2023 (PRECAT), el qual respon a la implementació de la normativa comunitària en matèria de reciclatge. L’objectiu no és altre que reciclar més i millor, i així preservar el medi ambient i la vida al nostre planeta.

Es van fer dues sessions informatives ( a les Preses i Bosc de Tosca) perquè els veïns estiguessin informats sobre els avantatges i inconvenients dels diferents models. Tot seguit, els veïns tenien una butlleta per votar i emetre el seu vot a les cinc bústies repartides pel municipi. També ho podien fer online a través de la pàgina web de l’Ajuntament. Per votar calia estar empadronat al municipi. Durant dues setmanes els veïns van tenir temps de votar sobre el model que consideraven més òptim pel municipi.

Els resultats d’aquesta votació han estat els següents:

• Cens: 1435
• Vots: 348
• Participació: 24,25%
• Vots online: 122 (35.06%)
• Vots en paper dipositat a les bústies: 226 (64,94%)

RESULTATS:

Porta a porta: 7,2%
Contenidors tancats amb accés controlat: 92,82%

En el proper ple que es celebrarà el 27 de març s’aprovarà aquest model de recollida de deixalles.