Els propietaris familiars de Nutrexpa divideixen la companyia en dos grups empresarials

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’aposta per l’especialització del grup Nutrexpa passarà per dividir la companyia en dues empreses diferenciades, una especialitzada en la línia de cacau i l’altre que es dedicarà a galetes i altres productes d’alimentació, segons han acordat les famílies Ferrero i Ventura, propietàries fins ara al 50% del grup Nutrexpa. L’objectiu d’aquesta fragmentació és ”l’especialització”. La companyia ha assegurat que aquesta operació no suposarà la pèrdua de cap lloc de treball d’una plantilla que suma 1.800 persones a les diferents plantes de producció que té l’empresa a la Península Ibèrica (4 a Catalunya, 4 a l’estat espanyol i dues a Portugal), segons ha assegurat el grup d’alimentació en un comunicat.

En un comunicat, la companyia d’alimentació ha anunciat que a partir de l’1 de gener del 2015 l’empresa haurà consolidat l’acord de fragmentació al que han arribat les dues famílies que fins ara es repartien a parts iguals el 100% de la propietat.

L’acord al que han arribat indica que la família Ferrero assumirà el control de la divisió de cacau, quedant-se les marques ColaCao, Nocilla, Paladín, Okey i Mesura, mentre que la família Ventura es quedarà les línies de producció de les galetes Cuétara i Artiach, a més dels productes de la marca La Piara, Granja San Francisco, Phoskitos i Aneto. El procés de segregació s’allargarà durant tot aquest any i l’objectiu anunciat és que sigui una realitat a partir de l’1 de gener del 2015.

Aquesta decisió de divisió no es nova dins de la companyia atès que en el passat el grup havia segregat les àrees de negoci dedicades a caramels i alimentació infantil, entre d’altres.

En el comunicat, la direcció de la companyia explica que la decisió que s’ha pres està justificada per la voluntat ”d’especialització” que tenen els actuals accionistes com ”estratègia de creixement”.

Al front de les dues empreses se situaran dos directius amb una ”dilatada trajectòria” dins de la companyia. Fabrice Ducceschi assumirà l’1 de gener del 2015 la direcció general de l’empresa que gestionarà els actius procedents de la divisió de galetes, mentre que Ricardo Anmella serà el director general del grup de cacau.

En relació amb els 1.800 llocs de treball que la companyia manté actualment als centres de producció de la Península Ibèrica, el comunicat assegura que ”l’operació no implicarà per sí mateixa un redimensionament de l’equip humà, que s’incorporarà a un o a l’altre grup empresarial”, segons la seva activitat.

El grup Nutrexpa va facturar el 2013 uns 569 milions d’euros. A Catalunya, la línia de cacau disposa de plantes a Montmeló (Nocicao), Parets (Cola Cao) i la divisió de galetes es quedarà amb les plantes de Riuderanes (Phoskitos) i la Comella (La Piara). ACN