Els psicòlegs recomanen als familiars de les víctimes de l’Airbus 320 no marxar precipitadament a la zona del sinistre

ACN Personal de Creu Roja a l'hotel de Castelldefels on s'ha instal·lat el punt d'atenció a les famílies de les víctimes de l'accident aeri als Alps.
Comparteix-ho amb els teus amics:

Els psicòlegs de Creu Roja que assisteix els familiars de les víctimes de l’accident aeri als Alps recomana a les famílies que no viatgin de forma precipitada a la zona del sinistre. El responsable d’atenció psicosocial de Creu Roja, Jordi Martori, ha alertat que “anar al lloc de l’accident per lliure és arriscat perquè pot ser molt complicat organitzar-se” en referència a qüestions d’idioma, d’allotjament, d’atenció i de processos burocràtics paral·lels als de l’administració catalana. Martori ha explicat que el més recomanable és esperar a que s’organitzi un dispositiu de desplaçament. Entretant, els voluntaris ofereixen suport als afectats des d’un punt d’assistència a un hotel de Castelldefels.

ACN Personal de Creu Roja a l'hotel de Castelldefels on s'ha instal·lat el punt d'atenció a les famílies de les víctimes de l'accident aeri als Alps.
ACN Personal de Creu Roja a l’hotel de Castelldefels on s’ha instal·lat el punt d’atenció a les famílies de les víctimes de l’accident aeri als Alps.

Des d’aquest dimarts a la nit, un equip de la Creu Roja està atenent una trentena de familiars en un hotel de Castelldefels, on hi ha instal·lat el punt d’atenció psicològica. Jordi Martori ha explicat que al llarg de les últimes hores han fet costat a les famílies i ha assegurat que ha estat una nit “tranquil·la”.

Pel que fa a la gestió emocional dels afectats, el responsable d’atenció psicosocial de Creu Roja ha insistit que es tracta de “reaccions normals davant de situacions anormals”, sense temps suficient per a què aquestes persones puguin desenvolupar un sentiment de dol. Martori ha matisat que “el dol vindrà posteriorment” i ha afegit que “cada persona necessitarà un tracte diferent, depenent de l’entorn i les circumstàncies”.

Mentrestant, un equip de voluntaris de l’entitat també s’han desplaçat al lloc del sinistre. Malgrat recomanen que els familiars no viatgin a la zona de forma precipitada, tenen constància que hi ha persones que han decidit apropar-se als Alps francesos, on un grup de psicòlegs de Creu Roja s’ha ofert a atendre aquelles persones que requereixin suport en llengua catalana.

Castelldefels (ACN)

Comparteix-ho amb els teus amics: