Els Reis Mags d’Orient arriben aquest dilluns a tot Catalunya per omplir les cases de regals i il·lusió

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els tres Reis Mags d’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, arriben aquest dilluns a la tarda a tots els pobles i ciutats de Catalunya, per portar regals, inclòs carbó, i il·lusió a tots els infants. Les cavalcades, rues i comparses seran els protagonistes dels carrers i Ses Majestats estaran acompanyades de nombroses carrosses de tot tipus. Passant per carrers i llençant caramels als milers de nens i nenes que els esperaran, els tres Reis seran rebuts per les autoritats municipals i recolliran les cartes dels infants. Les principals ciutats catalanes tindran algunes novetats aquest any.

Els Reis d’Orient arribaran a Barcelona, com cada any, al Moll de la Fusta a les 16.30 hores a bord del tradicional vaixell Santa Eulàlia. Des de les 18.00 a les 20.30 hores, el seguici reial de Melcior, Gaspar i Baltasar desfilarà pel centre de la capital catalana, en un recorregut de cinc quilòmetres entre l’avinguda del Marquès d’Argentera i la Font Màgica de Montjuïc. Enguany, la Cavalcada dels Reis d’Orient es desenvoluparà en onze blocs i 800 metres d’espectacle i incorporarà més elements de teatralitat, noves creacions musicals i coreografies, que portaran a terme els més de 1.300 participants en la desfilada.

La cavalcada oferirà al més de mig milió d’assistents previstos uns 45 minuts d’espectacle, gràcies a la participació de 100 ballarins i actors professionals, acompanyats de més de 300 alumnes d’una quarantena d’escoles de dansa, teatre i circ de Barcelona, amb la col·laboració de més de 300 voluntaris de diferents associacions de la ciutat i 360 persones escollides pel sorteig de la Crida Ciutadana. Més de 1.000 vestits integrats en el seguici potenciaran l’espectacle.

En aquesta edició, es consolida el sistema per repartir caramels, que només es llençaran des de les dues últimes carrosses de la rua per raons de seguretat. L’Ajuntament calcula que es repartiran 4.644.000 caramels durant la desfilada, que seran totalment aptes per a celíacs. Les comparses dels tres Reis també difondran perfums exòtics al seu pas, per tal de transportar els assistents a l’Orient.

Manresa rebrà els reis amb fanalets i espelmes

Els reis d’Orient arribaran a Manresa a partir de les sis de la tarda amb la participació de 900 persones i 21 carrosses. El recorregut, que començarà a la Muralla de Sant Francesc i finalitzarà a la plaça Major, durarà entre dues hores i dues hores i mitja i comptarà amb diverses coreografies al voltant de les carrosses dels tres reis. Una de les novetats és que el públic rebrà a la plaça Major Melcior, Gaspar i Baltasar amb centenars d’espelmes elaborades pels escolars de la ciutat per il·luminar el camí cap a l’Ajuntament. Pel que fa a les mesures de seguretat, només llançaran caramels les carrosses dels tres reis d’Orient, que comptaran amb uns 400 quilos per a repartir.

La cavalcada, organitzada per l’Ajuntament de Manresa juntament amb l’Agrupació Cultural del Bages, comptarà amb la participació dels escolars de la ciutat, que han elaborat petits fanalets que il·luminaran el camí dels Reis Mags. De fet, aquesta és una de les novetats d’enguany i, un cop els tres reis finalitzin el recorregut a la plaça Major, seran rebuts per centenars d’espelmes. Precisament, la d’enguany s’ha anomenat ‘Cavalcada de la llum’.

El recorregut de la cavalcada estarà organitzat en diferents blocs. L’encapçalarà les carrosses de fantasia, seguides per la coreografia de les campanes, que obriran la comitiva més pessebrista, amb les carrosses de l’estel, l’àngel, el carter reial i els tres Reis Mags d’Orient.

Un cop els reis arribin al seu destí, baixaran de les seves carrosses i faran l’adoració al nen Jesús. Tot seguit, i com a novetat, seran rebuts amb un pompós ball del Lleó de la ciutat, un dels elements de la imatgeria festiva de Manresa. Després de diverses representacions nadalenques i coreografies, pujaran a l’Ajuntament i l’alcalde, Valentí Junyent, els entregarà les claus de la vila perquè puguin obrir les portes de les llars manresanes i deixar els regals.

A Girona, recorregut i horari modificats i menys participants

A Girona, la cavalcada començarà mitja hora abans de l’habitual. El tres Reis Mags sortiran del campament reial a dos quarts de sis de la tarda i a les sis ja creuaran el riu Onyar per pujar a les carrosses situades al passeig General Mendoza. Aquesta és una de les principals novetats que l’organització ha hagut d’aplicar per ajustar-se a l’horari de l’emissió de TV3 que enguany retransmetrà en directe la cavalcada gironina. A més, a diferència de l’any passat, els Reis Mags no passaran pel carrer Emili Grahit ja que s’ha retornat al recorregut de fa dos anys i arribaran caminant a la plaça Catalunya. En total, es repartiran unes dues tones de caramels.

La cavalcada dels Reis Mags de Girona va ser la primera cavalcada que va ser retransmesa per TV3 l’any 1989. En aquella ocasió, l’emissió va coincidir amb el 50è aniversari dels Manaies de Girona. Una celebració que es repeteix aquest 2015 amb el 75è aniversari de l’associació, anomenada la Confraria de Jesús Crucificat-Manaies de Girona, que s’ha encarregat d’organitzar tot l’esdeveniment. Enguany, TV3 tornarà als carrers de Girona per mostrar una cavalcada actualitzada.

Serà “una cavalcada especial, medieval, amb cavalls i única a tot Catalunya”. Enguany, però, la retransmissió de TV3 ha fet modificar diverses coses. Tot l’esdeveniment s’avançarà mitja hora. És a dir, el campament reial obrirà portes des de les 15.45 fins a les 17.30 hores. Les dues precavalcades arrencaran a dos quarts de quatre de la tarda.

En total, s’ha comptat que hi participaran unes 230 persones –un centenar menys que l’any passat– i que es reparteixin dues tones de caramels aptes per a celíacs per als 70.000 assistents previstos.

Lleida tindrà una carrossa de barrufets

La ciutat de Lleida estrenarà aquest any una carrossa dedicada als barrufets, els personatges protagonistes del projecte de parc temàtic previst a l’històric parc de Les Basses. En total, aquest any hi haurà 14 carrosses, la majoria de les quals s’han rehabilitat i ambientat. La cavalcada comptarà amb 600 col·laboradors per la desfilada en la qual es repartiran 2,5 tones de caramels. Enguany se segueix el nou itinerari que es va iniciar l’any passat, des de l’estació de Renfe, passant per la Rambla Ferran, el Pont Vell i el Pont de la Universitat, fins arribar davant de la Paeria on els Reis faran la recepció oficial a tots els nens i nenes.

Els Reis d’Orient arribaran a dos quarts de sis de la tarda amb la locomotora Yeye. A la cavalcada hi participaran grups d’animació, bandes de música, castellers, representants dels Moros i Cristians, així com també el personal de seguretat. Els caramels es tornaran a repartir, majoritàriament, donats en mà per evitar qualsevol tipus d’accident.

A Tarragona hi haurà carrossa dels Jocs Mediterranis 2017

La Cavalcada de Reis a Tarragona estrena enguany una nova carrossa a la comitiva. Sota el nom del ‘Fòrum Tarragona 2017’, es vol visualitzar un dels projectes més importants per a la ciutat com són els Jocs Mediterranis 2017, que anirà acompanyada per un equip de voluntaris. Una altra de les novetats és la realització d’un màpping sobre la façana de l’Ajuntament per a totes aquelles famílies que esperen l’arribada dels Reis.

Com és tradicional, els Reis d’Orient arribaran a Tarragona pel mar, a un quart de set de la tarda, i des del moll de Costa es llançaran 21 salves pirotècniques per donar-los la benvinguda. Ses Majestats desembarcaran i es traslladaran fins a la plaça dels Infants i el carrer Reial on es donarà el tret de sortida a una cavalcada on es llençaran fins a dues tones i mitja de caramels.

A Reus, els Reis arriben cap a dos quarts de cinc de la tarda al parc de Sant Jordi, on les autoritats municipals els donaran la benvinguda a la capital del Baix Camp. Tot seguit, Ses Majestats es desplaçaran fins a l’Hospital Sant Joan per visitar els nens ingressats i els avis del centre sociosanitari. A les set de la tarda, començarà la cavalcada des del carrer Ample i fins arribar a l’Ajuntament per recollir les claus de la ciutat i repartir els regals a totes les llars del municipi.

A Tortosa, els Reis arribaran cap a dos quarts de sis de la tarda, com és habitual, pel riu Ebre i desembarcaran a la platja de Ferreries des d’on, després de visitar el pessebre vivent de l’església del Roser, es traslladaran a l’Ajuntament per iniciar la cavalcada a les set de la tarda. Enguany, la cavalcada està dedicada a les pel·lícules infantils, especialment, a la commemoració dels 50 anys de l’estrena de Mary Poppins. Altres films que formaran part de la comitiva reial seran la Bella i la Bèstia, Blancaneus i Peter Pan. En total, hi haurà una vintena d’estructures mòbils, més de 400 voluntaris, i es repartirà una tona i mitja de caramels.