Els tres reptes de l’Estany de Banyoles

Comparteix-ho amb els teus amics:

El banyolí Manel Torres ha ideat tres reptes personals per aquest 2015 en el qual espera incorporar el màxim de ciutadans. Torres és un enamorat de Banyoles i de l’Estany i un apassionat de l’esport i dels duatlons. Amb aquesta combinació ha fundat Reptes Pla de l’Estany, un espectacular i original projecte que contribuirà novament a que Banyoles ressalti la seva vessant esportiva. Manel Torres, que ha buscat patrocinadors per a aquest projecte, ha explicat “que volia fer una cosa nova i diferent, amb esperit de superació, i amb una vessant solidària”. L’Ajuntament de Banyoles, l’Ajuntament de Porqueres i el Consell Comarcal del Pla de l’Estany també col·laboren amb aquest projecte.

00107022015

Les tres proves previstes a Reptes Pla de l’Estany són:

● Repte de 24 hores amb bicicleta el 10 i 11 d’abril de 2015. La prova consisteix en fer voltes a l’Estany de Banyoles amb bicicleta durant 24 hores. L’inici serà divendres 10 d’abril a les 7 de la tarda i el final serà dissabte 11 d’abril a les 7 de la tarda.

● Repte de 12 hores corrent i amb bicicleta el 27 de juny de 2015. La prova consisteix en fer voltes a l’Estany de Banyoles corrent i amb bicicleta, fent transicions durant 12 hores. L’inici serà dissabte 27 de juny a les 8 del matí i el final serà el mateix dissabte a les 8 de la tarda.

● Repte de 24 hores corrent (o a peu) el 2 i 3 d’octubre de 2015. La prova consisteix en fer voltes a l’Estany de Banyoles, corrent o a peu, durant 24 hores. L’inici serà divendres 2 d’octubre a les 7 de la tarda i el final serà dissabte 3 d’octubre a les 7 de la tarda.

El projecte està obert a tothom, mentre Manel Torres estigui fent cada repte. Oberta a persones de totes les edats i condicions físiques. Així doncs, cadascú farà les voltes que consideri oportunes. Tanmateix, Torres s’està preparant físicament i psicològicament amb forts entrenaments per a aquestes tres dures proves.

Per tant, tothom que es vulgui unir al projecte pot comprar el seu dorsal solidari a un preu de 5 euros, uns diners que aniran destinats a la Fundació Autisme Mas Casadevall. Els dorsals es podran adquirir a mitjans de febrer a diferents comerços de Banyoles i a la parada al mercat de Mas Casadevall.

El president del comitè executiu de la Fundació Autisme Mas Casadevall, Lluís Desoi, ha agraït que donin suport a l’entitat que atén actualment a 36 usuaris amb autisme. Una de les finalitats de la recaptació és adquirir maquinària de jardineria i de manteniment per a la finca de la fundació a Serinyà (Pla de l’Estany).

El regidor d’Esports de Banyoles, Jordi Congost, ha destacat que “és un projecte esportiu, amb l’esport de resistència de protagonista i amb un format que no hem tingut a Banyoles”. Congost ha destacat el caire solidari de la proposta i ha demanat la presència activa de la ciutadania.

Al final de cada repte es farà una festa final amb sopar i el sorteig de regals que hagin donat les entitats i empreses col·laboradores. Comprant tiquets a dos euros es podrà participar en aquest sorteig. També els beneficis dels sortejos aniran destinats a la Fundació Autisme Mas Casadevall.